Tee itse: Tsum Tsum -avaimenperä

Sain jokunen viikko sitten elämäni ensimmäisen auton, jolle päätin antaa punaisen värin vuoksi nimen Mikki. Yritin muutamana iltana etsiä autonavaimille sopivaa Mikki Hiiri -aiheista avaimenperää netistä, mutta en onnistunut löytämään mitään mieluista vaihtoehtoa. Ja jos kaupasta ei löydy sopivaa, on paras tehdä itse parempi.

Valitsin avaimenperään killuttimeksi minikokoisen Tsum Tsum Mikin ja tein DIY-hetkestäni teille kuvallisen ohjeen. Avaimenperä valmistuu tosi helposti ja nopeasti, joten sellaisen ehtii vielä hyvin tehdä vaikka kaverille joululahjaksi.

tsum tsum avaimenperä

Tsum Tsum -avaimenperää varten tarvitset:

Haluamasi minikokoisen Tsum Tsum -pehmon
Avainrenkaan
Lankaa
Pitkän, teräväkärkisen neulan
Sakset

Tsum Tsumin voit hankkia Suomesta BR-lelut tai Toys”R”Us -myymälästä tai sitten tilata esimerkiksi Disney Storen verkkokaupasta. Ulkomailla valikoima on laajempi ja jos kaipaat apua tilaamiseen, lue läpi aiemmin kirjoittamani ohjeistus. Jos kotoa ei satu löytymään ylimääräistä avainrengasta, niitä pitäisi olla tarjolla askarteluliikkeissä. Esimerkiksi viiden kappaleen pussi tällaisia ketjullisia avainrenkaita maksoi Sinellissä 2 euroa. Käyttämäsi langan kannattaa olla reilusti ompelulankaa paksumpaa ja mahdollisimman samanväristä kuin valitsemasi Tsum Tsum. Itse käytin mustaa puuvillaista virkkauslankaa. Huomaathan, että ohje saattaa vaatia pientä muokkaamista, jos käytät eri hahmoa.

Tee näin:

1. Leikkaa langasta noin 25 cm pitkä pätkä. Pujota lanka avainrenkaan läpi.

2. Aseta avainrengas langan puoliväliin ja tee solmu vajaan sentin päähän avainrenkaasta.

3. Pujota langan toinen pää neulansilmään. Kiinnitä avainrengas Tsum Tsumiin pistämällä neula pehmon lävitse korvien välistä toisen etukäpälän luo. Varmista, ettei lanka ole liian kireällä ja solmi sitten pieni solmu kohtaan, jossa lanka tulee ulos pehmosta.

4. Pistä neula vielä kerran pehmon läpi. Kiristä lankaa ja leikkaa se poikki. Langan pää jää siten pehmolelun sisään. Toista sama toiselle langalle.

tsum tsum avaimenperä

Ja voilà, uusi Tsum Tsum -avaimenperäsi on valmis!

Varioimalla ohjetta hieman, voit tehdä avaimenperän tai vaikka laukkukorun myös jostain toisesta pienestä pehmolelusta. Jos satut tekemään itse Tsum Tsum -avaimenperän ja jaat kuvan vaikka Instagramissa, tägää minut kuvaan/kommenttiin. Olisi kiva nähdä millaisia luomuksia saatte aikaan!

Löytyykö sinulta jokin Disney-aiheinen avaimenperä? Entä mistä Tsum Tsum -pehmosta sinä tekisit mieluiten avaimenperän?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:, ,

5 kommenttia artikkelissa “Tee itse: Tsum Tsum -avaimenperä

 1. Star wars:han lasketaan nykyisin Disneyksi, joten minulla on Disney-aiheinen avaimenperä! Minulla on sellainen pieni lego-Darth Vader roikkunut avaimissani jo ties kuinka monta vuotta. :) Jos tekisin Tsum tsum -avaimenperän mainioiden askarteluohjeittesi mukaan, olisi minunkin ensisijainen vaihtoehto Mikki. Myös Nalle Puhin hahmoista tulisi varmasti söpöjä avaimenperiä.

  Onnea uuden auton omistajalle! Minä vielä odotan sitä päivää, että saisin itse kehua omsitavani kaaran. :)

   1. … en tosin ole koskaan ajanut sellaisella, mutta söpöjä ne ovat kuitenkin. … Ja kylläpäs minä kirjoittelen tänne nyt järkeviä kommentteja…. :D

  1. Hahaha, tosi mukavia kommentteja Anna!! Piristivät sopivasti pitkän työpäivän jälkeen! ;D

   Vau, Star Wars -legot ovat kyllä tosi hienoja ja niin on varmasti avaimenperäsikin! Ja Nalle Puhista vasta saisikin suloisen Tsum-avaimenperän. :)

   EIKÄ, minäkin olen pitkään haaveillut kuplasta!! Tai oikeastaan New Beetlestä, koska Barbiella oli sellainen, kun olin lapsi! :D Ehkä sitten jonain päivänä… Vielä toistaiseksi on kuitenkin tyydyttävä vähemmän tyylikkääseen Opel Vectraan, joka on melkein yhtä vanha kuin minä. :’D Mutta jostain sitä pitää aloittaa.

   1. Jostain sitä aloitetaan, totta. Ja etpähän ainakaan omista Ladaa. ;) Ja vitsi, minun kaverillani oli lapsena kanssa sellainen Barbien new beetle, ja minä olin siitä hänelle todella kateellinen! Ja nyt olen sinullekin! Minäkin haluan! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.