Tuhkimo-tietovisa

Edellisestä tietovisasta onkin jo ehtinyt vierähtää melko pitkä tovi. Olen koittanut muiden tekstien lomassa keksiä sopivia kysymyksiä seuraaviin visoihin, mutta homma on edennyt melko hitaasti. Onneksi Anna huomasi potkia minuun pari päivää sitten vähän vauhtia, niin sain uutta inspiraatiota kysymysten kehittelyyn. Tuhkimoa taidettiin toivoa jo aikapäiviä, sitten on jo korkea aika toteuttaa tämä postaustoive.

Tuhkimo tietovisa

Aiempien tietovisojen tapaan olen taas keksinyt 15 kysymystä teidän iloksenne. Kysymykset käsittelevät enimmäkseen elokuvan tapahtumia ja yksityiskohtia, mutta mukana on myös pari kysymystä, jotka liittyvät elokuvan teon nippelitietoon. Kysymysten taso vaihtelee helpoista vähän haastavampiin. Vastaamisen voit aloittaa painamalla Aloita testi -nappia. Visan lopuksi voit tarkistaa oikeat vastaukset ja lukea oikeiden vastausten selitykset klikkaamalla Näytä kysymykset.


Testaa, kuinka hyvin tunnet Disneyn Tuhkimo-klassikon!


Miten tietovisa sujui sinulta tällä kertaa?

Jos pidit tästä tietovisasta, muista tutustua myös aiemmin tekemiini Disney-aiheisiin tietovisoihin.

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

15 kommenttia artikkelissa “Tuhkimo-tietovisa

 1. Jeee! Pitkästä aikaa tietovisa, mahtavaa! Ja vielä koulujen alkamisen kunniaksi! ;)

  Sain visailusta 11/15. Väärin meni Vilin hatun väri ja sisarpuolen nimi, jonka huoneeseen Huli joutui. Muistelin myös, että prinssi haukottelee sisarpuolet nähdessään. Väärin meni myös viimeinen kysymys. Tiesin kyllä, että laulu ei Oscaria voittanut, mutta olin ihan varma, että ei prinssillä kyllä nimeä ole. Arvoin kahden vaihtoehdon välillä, ja valitsin näköjään väärän. Mikäs Tuhkimon prinssin nimi on? Valaise minut! ☀

  1. Hyvä tulos, täysiä pisteitä ei ole kukaan tästä vielä saanutkaan! ;)
   Ööm, jos aivoni eivät ole ihan sulaneet työpäivän jäljiltä (mikä voi hyvin olla mahdollista) niin, väite ”Prinssillä ei ole virallista nimeä” pitää siis paikkansa. Eli Prinssillä ei ole nimeä. Mutta tuo vastausvaihtoehto on kyllä vähän vaikeasti ymmärrettävä, kun kysymyksessä on negatiivinen muoto ja myös tuossa virkkeessä. Koitan miettiä, josko keksisin sen tilalle jonkin selkeämmän vaihtoehdon. :)

   1. Aaaaaaaa, totta! Voi ei! Minä nyt sitten luin ja tajusin lauseen ihan väärin! En tajunnut kahta negatiivia, voi voi voi voi voi…..! :0) Taisi minunkin aivot olla sulaneet töiden jäljiltä. Ihan hyvä kysymys, täällä on vain ollut hoksaamaton pää! ;)

 2. Sain 9/15 pistettä, mutta ihmekös tuo, kun en ole koskaan koko elokuvaa nähnyt. ;) Suunnitelmissa tosin olisi katsoa se pian. Tämä sun blogi on kyllä tosi ihana, jatka samaan malliin! :)

  1. Oho, no tosi hyvä tulos, vaikket ole elokuvaa nähnytkään! Tarina ainakin on tainnut olla jonkin verran tuttu. :) Kiitos kovasti, toivottavasti tykkäät jutuistani myös jatkossa! Ja kiva, että kommentoit! :)

 3. 12 / 15 pistettä. Ei yhtään hullummin mennyt! :)

  Eläinystävä -, Prinssin reaktio – ja Kengänpudotus -kysymykset menivät mönkään!

  1. Ei todellakaan huonosti! Vilkaisin visan tilastoja ja tuo sinun ja muutaman muun saama 12/15 on tällä hetkellä paras tulos. :)

 4. 10/15 ei yhtään hullummin, kun on aikaa, kun on viimeksi katsonut elokuvan :) nää tietovisat on kyllä tosi kivoja, näitä lisää ehdottomasti ^^

  1. Yksityiskohdat unohtuvat helposti, jos elokuvan viimeisestä katselukerrasta on ehtinyt kulua hetki. Luulenpa, että en osaisi itsekään vastata oikein ihan jokaiseen kysymykseen, jos en olisi yhtään valmistautunut. :D
   Ainakin yksi tietovisa on tulossa myöhemmin syksyllä ja ennen sitä voisi olla aika tehdä visa vaihteeksi jostain Pixar-elokuvastakin. :)

 5. 12/15, olisin odottanut paljon huonompaa, kun Tuhkimo on nähty vain kerran eikä muutenkaan kuulu suosikkiklassikoihini. Moni kysymys meni oikein arvaamalla. Suomidubbeihin liittyvät kysymykset ovat vähän hankalia, kun alkuperäisdubit ovat minulle tutumpia, mutta silti Haltiatarkummin ääninäyttelijä meni veikkauksella oikein.

  Olen tehnyt muitakin blogisi tietovisoja, ja nämä ovat kyllä tosi hyviä! Sopivan haasteellisia kysymyksiä sekä elokuvien tapahtumista että kulissien takaa. :)

  1. Hyvä tulos! :) Minusta on aina hauska keksiä joku dubbaajia koskeva kysymys, mutta ymmärrän hyvin, että ne ovat kyllä ikävän hankalia enkkuversioihin tottuneille. :/ Mutta Suomalaiset dubbaajat -teksteihin tutustumisesta saattaa olla joskus apua niihin. :)

   Tosi mukava kuulla, että olet pitänyt tietovisoistani! :)

  1. No ihan tosi hyvät pisteet, varsinkin jos elokuvan näkemisestä on ehtinyt vierähtää aikaa! Ja kiitos vielä siitä sähköpostista, jonka lähetit! :)

 6. 13/15 – molemmat väärin menneet olivat sellaisia että pohdin oikean ja valitsemani väärän vaihtoehdon välillä. :’) Olisi vain pitänyt luottaa alitajuntaan eikä alkaa turhia pohtimaan.

  Komppaan taas muita, mutta täytyyhän se nyt kiitellä kun olet taas jaksanut meidän iloksi uuden tietovisan tehdä! :D Näillä on niin hauska testailla omaa tietämystä ja osaat aina laatia mielenkiintoisia kysymyksiä. Tässäkin oli mielestäni sopivasti haastetta ja on mukava että kysymyksiä on sekä elokuvasta että kulissien takaa.

  1. On niin ärsyttävää, jos oikea vastaus on jo mielessä, mutta sitten päätyykin valitsemaan sen väärän vaihtoehdon. Ensi kerralla sitten tiedät luottaa intuitioon. :)

   Hirmu mukava kuulla, että tykkäsit! :) Yritän aina keksiä pikkaisen erikoisempia kysymyksiä, vaikka se ei aina olekaan ihan helppoa. Mutta kiva, ettei työ ole mennyt hukkaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.