Tulossa elokuvateattereihin 2014

Vuoden alku on sopiva hetki katsastaa, mitä elokuvia Disney julkaisee tänä vuonna. Listauksessa on mukana elokuvat, jotka saavat Yhdysvalloissa ensi-iltansa tämän vuoden puolella. Osaan elokuvasta onnistuin löytämään myös alustavan tiedon Suomen ensi-illasta. Ensi-iltoihin voi tosin tulla vielä muutoksia, eivätkä kaikki listatut elokuvat välttämättä edes pääse teatterikierrokselle Suomessa. Koitan muistaa päivittää postausta, kunhan varmempia tietoja tulee. Toivottavasti en unohtanut listalta mitään tärkeää.

Lisätty 27.4.: The Guardians of the Galaxyn Suomen ensi-illaksi on ilmoitettu 1.8.2014.

Muppets Most Wanted

Ensi-ilta: USA 31.3., Suomi: ?

Vuonna 2011 ilmestynyt The Muppets muistutti maailmaa Muppettien olemassaolosta ja saipa elokuva Oscarinkin parhaasta laulusta. Uudessa elokuvassa Muppet-ryhmä on maailmankiertueella, mutta ongelmia on luvassa, kun Kermitin ilkeän kaksoisolento puuttuu kuvioihin. Kermitin, Miss Piggyn ja muiden Muppettien lisäksi elokuvassa tullaan näkemään Tina Fey, Ty Burrell, Tom Hiddleston sekä monta julkkis-cameota. Parin vuoden takainen The Muppets on yksi lempielokuvistani ja odotan tätä jatko-osaa innolla. Toivottavasti tämä elokuva pääsee Suomessa teattereihin asti, edellinen elokuva kun ilmestyi vain suoraan DVD:llä.

Helinä-keiju ja merirosvokeiju – The Pirate Fairy

Ensi-ilta: USA 1.4., Suomi 21.2.

Peter Panista tuttu Helinä-keiju seikkailee ystävineen jo viidennessä pitkässä DisneyToon Studiosin CGI-elokuvassa. Aiemmista elokuvista tuttujen ääninäyttelijöiden lisäksi elokuvassa kuullaan myös Tom Hiddlestonia nuorena Kapteeni Koukkuna ja Christina Hendricksiä merirosvojen joukkoon haluavana Zarina-keijuna. Näitä keijuelokuvia tehdään lähinnä nuorempaa yleisöä silmällä pitäen, mutta mielestäni ne ovat olleet ihan sympaattisia tapauksia.

Captain America: The Winter Soldier

Ensi-ilta: USA 4.4., Suomi 26.3.

Captain America: The First Avenger (2011) ja The Avengers (2012) -elokuvista tuttu Steve Rogers eli kapteeni Amerikka (Chris Evans) palaa valkokankaille. The Avengers -elokuvan tapahtumista on kulunut kaksi vuotta ja Rogers totuttelee edelleen elämään nykyajassa. Hänen on kuitenkin taas jatkettava maansa puolustusta, nyt yhteistyössä Mustan Lesken (Scarlet Johansson) kanssa. Mutta vihollinen, Winter soldier, taitaakin olla Rogersin vanha tuttu.

Bears

Ensi-ilta: USA 18.4., Suomi ?

Disneynaturen dokumenttielokuva seuraa vuoden ajan karhuäidin sekä sen kahden poikasen elämää Alaskan arvaamattomassa luonnossa. Kertojaäänenä on Räyhä-Ralfin alkuperäisäänenä tunnettu John C. Reilly. Elokuva julkaistaan Yhdysvalloissa sopivasti juuri ennen Earth Daytä ja houkutellakseen yhdysvaltalaiskatsojia teattereihin avausviikolla, Disney on luvannut tehdä jokaisen katsojan puolesta pienen lahjoituksen kansallispuistojen suojelutyölle.

Million Dollar Arm

Ensi-ilta: USA 16.5., Suomi ?

Tositarinaan perustuva elokuva amerikkalaisesta urheiluagentti  J.B. Bernsteinistä (Jon Hamm), joka kaipaa uutta nousua uralleen. Bernstein päätyy pian etsimään uusia baseball-pelaajia Intiasta. Maasta löytyykin taitavia kriketinpelaajia, mutta kuinka nuoret intialaiset sopeutuvat Amerikkalaiseen kulttuuriin. Entä kuinka Bernsteinin kaunis naapuri liittyy kuvioihin. Urheiludraama ei kuulu suosikkigenreihini, mutta trailerin perusteella elokuva vaikutti jopa kiinnostavalta.

Pahatar – Maleficent

Ensi-ilta: USA 30.5., Suomi 30.5.

Live-action -tulkinta siitä, kuinka kauniista nuoresta naisesta tuli Pahatar. Prinsessa Ruusunen -klassikon tarina käydään nyt läpi Pahattaren näkökulmasta, nimiroolissa nähdään Angelina Jolie, Ruususena taas Elle Fanning. Olen odottanut tätä elokuvaa varovaisen innostuneesti jo pari vuotta ja näyttää siltä, että elokuvasta aletaan nyt pikku hiljaa julkaista lisää materiaalia.

Guardians of the Galaxy

Ensi-ilta: USA 1.8., Suomi 1.8.

Guardians of the Galaxy on ensimmäinen Marvelin cinematic universen elokuva, joka ei kerro Avengers-tiimistä tai sen jäsenistä. Guardians of the Galaxy -ryhmä ei ole kovin tunnettu, joten tekijät lupailevat elokuvan olevan jotain ihan uutta. Elokuvassa on mukana paljon tunnettuja näyttelijöitä, kuten Lee Pace, Karen Gillan ja Bradley Cooper. Oletettavasti luvassa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä paljon erikoistehosteita.

Big Hero 6

Ensi-ilta: USA 6.11., Suomi 23.1.2015

54. klassikko on Disneyn ensimmäinen Marvel-animaatio. Kuvitteelliseen San Fransokyo -metropoliin sijoittuvan elokuva yhdistää länsimaista ja itämaista, erityisesti japanilaista, kulttuuria. Pääosassa on 14-vuotias Hiro Hamada, joka perustaa Big Hero 6 -supersankaritiimin kostaakseen kohdalleen sattuneen vääryyden.

Into the Woods

Ensi-ilta: USA 25.12., Suomi 1.4.2015

Into the Woods on vuonna 1986 ensiesityksensä saanut musikaali Grimmin veljesten saduista. Musikaalissa nähdään, miltä tunnettujen satuhahmojen elämä näyttää onnellisen lopun jälkeen. Tässä elokuvaversiossa rooleissa mm. Johnny Depp isona pahana sutena ja Anna Kendrick Tuhkimona. Mukana on myös hahmoja Tähkäpäästä sekä Jaakosta ja pavunvarresta.

Vuosi 2014 on vähän poikkeuksellinen, sillä Pixarilta ei ole tulossa uutta animaatiota. Vuodesta 2006 lähtien niitä on julkaistu joka vuosi. Mutta, vuonna 2015 onkin sitten näillä näkymin tulossa kaksi Pixar-klassikkoa, The Good Dinosaur ja Inside Out. Marvelin maailmaan liittyviä elokuva taas on tänä vuonna aika monta. Tästäkin listauksesta voi bongata pari viime vuosina pinnalla ollutta elokuvatyyppiä, supersankarielokuvat ja satujen live-action -versiot.

Miltä tulevat elokuvat vaikuttivat, onko joukossa elokuva, jota olet jo kenties pitkään odottanut tai alkoiko joku uusi tuttavuus kiinnostaa?

Kuvat: http://movies.disney.com/new-and-upcoming

6 kommenttia artikkelissa “Tulossa elokuvateattereihin 2014

 1. Oho! En tiennytkään että Muppet-elokuvasta olisi tekeillä jatko-osa. Ensimmäine osa oli kyllä hyvä, tosin pitäisi kyllä katsoa se uudelleen, olen nimittäin nähnyt sen ainoastaan aivan kammottavalla koreadubilla… :D

  Nuo Disneynaturen tuotokset eivät taida olla kovin kovassa huudossa meilläpäin, olen kai yhdestä hänyt mainoksen jonkun dvd:n mukana mutta en ole koskaan nähnyt noita leffahyllyissä tm. eikä niistä kukaan koskaan tunnu oiken puhuvankaan?

  Sadut näyttäisivät olevan kovaa huutoa nyt. Maleficent-leffaan en oikein osaa päättää miten suhtautua, toisaalta idea on ihan kiinnostava mutta toisaalta mietityttää, saako tuollaisesta aiheesta aikaan hyvää elokuvaa. Ja ylipäätään minulle on vaikea kuvitella animoituja hahmoja oikeiden ihmisten näyttelemänä.Tuo Into the Woods oli aika yllätys, kiinnostaa nähdä yritetäänkö Disneyllä elokuvan hahmoista tehdä tarkkoja jäljitelmiä piirrosklassikko versioista vai haetaanko tuolla sitten jotain muuta tyyliä…

  Big Hero 6:ä tulee tietenkin eniten odotettua. Supersankarit eivät ole oikein oma juttuni, ja alun perin en oikein jaksanut innostua. Toisaalta fiilikseni olivat varsin samanlaisia Räyhä-Ralfista, kun sekin sijoittui vähän ”tuntemattomalle alueelle”, mutta nähtyäni elokuvan se paljastuikin todella hyväksi. Disney on tehnyt tämän vuosikymmenen puolella kyllä niin onnistuneita elokuvia, että uskallan toivoa Big Heron 6:sen jatkavan näissä jalanjäljissä. Marvelia tuntuu tulevan vähän joka tuutista kuten tässäkin listauksessa nähdään, mutta uskon ja toivon että Disney on onnistunut pitämään Big Hero 6-elokuvan raikkaana ja omanlaisena :)

  1. Katso ihmeessä The Muppets uudestaan alkuperäisäänillä, en voi edes kuvitella miten kummallista olisi kuunnella esim. Amy Adamsia tai Jason Segeliä koreaksi dubattuna. Olen nähnyt ainakin elokuvan DVD:tä myynnissä kaupoissa aika halvalla, n. 5-7e hintaan. Toivottavasti Muppets most wantedia mainostettaisiin edes jotenkin Suomessa, edellistä ei huomioitu mitenkään.

   Jep, Disneynaturesta ei juuri taideta Suomessa puhua, en kyllä yhtään tiedä miten suosittuja ne ovat muualla. Simpansseista kertovaa tarinaa on kuitenkin mainostettu useammallakin DVD:llä jo parin vuoden ajan ja helmikuussa se taitaa viimein olla tulossa DVD:lle.

   Angelina Jolie alkaa mielessäni näyttää jo ihan uskottavalta Pahattarelta, mutta en ole vielä trailerien perusteella vakuuttunut siitä, että Elle Fanning olisi onnistunut valinta Auroraksi. Minusta animoitu Aurora on jotenkin niin elegantti, etten tiedä kuka häntä voisi uskottavasti näytellä. Mutta täytyy odottaa elokuvan näkemistä ennen lopullisen tuomion antamista. Täytyy varmaan odotella myös Into the Woodsin trailereita, eiköhän niistä selviä, minkä tyylisiä hahmot tulevat olemaan.

   Disneyn animaatioilla on nyt selvästi ”revival”-kausi menossa ja toivon kovasti, että Big Hero 6 jatkaa sitä. Elokuva vaikuttaa aika mielenkiintoiselta ja odotan innokkaasti uusia tietoja siitä. Olisi erityisen kiva kuulla, keitä äänirooleissa tullaan kuulemaan sekä tietenkin saada kunnon kuvia hahmoista.

 2. Ihanaa, lisää Helinä keiju leffoja ;) Jostain syystä niitä on ollut tosi mukava katsella, varmaan johtuu suurimmaksi osaksi musiikeista.

  1. Helinä-elokuvat ovat olleet aika mukavia, tosin musiikeista en itse yhden katselukerran peristeella muista juuri mitään, pitäisi varmaan katsoa ne uudelleen. :) Tietääkseni tämän Pirate fairyn jälkeen on suunnitteilla vielä ainakin yksi leffa lisää, sen työnimenä on Legend of the NeverBeast. Se saattaa kuitenkin jäädä viimeiseksi keiju-elokuvaksi, sillä DisneyToon Studios saattaa kuulemma keskittyä jatkossa enemmän Planes-elokuviin. :/

  1. Hyvä huomio. Saving mr Banks jäi kuitenkin ihan tarkoituksella listalta pois, sillä elokuva sai USAn ensi-iltansa jo viime joulukuussa ja niiden ensi-iltojen perusteella tein listausta. Mielenkiintoiselta kuulostava elokuva kuitenkin, kiinnostaisi kyllä käydä katsomassa se. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.