Tulossa elokuvateattereihin 2015

Uusi vuosi, uudet kujeet ja uudet elokuvat. Tervetuloa uudistuneen Disnerd dreams -blogin pariin! Muutama juttu on vielä vähän työn alla, mutta hiljaa hyvä tulee. Ilmoitelkaa kommenteissa, jos joku ei toimi, niin koitan korjata asian.

Nyt on taas aika vilkaista, millaisia elokuvia Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios ja Marvel Studios tänä vuonna julkaisevat. Koska kaikkien elokuvien Suomen ensi-illat eivät vielä ole tiedossa, on listauksessa mukana vain elokuvat, joiden Yhdysvaltain ensi-ilta on tämän vuoden puolella. Osa elokuvista saattaa saada Suomessa ensi-iltansa vasta ensi vuoden puolella tai ne julkaistaan suoraan DVD:llä. Esimerkiksi viime vuoden puolella Yhdysvalloissa ensi-iltansa saanut Big Hero 6 nähdään Suomessa teattereissa 23.1.2015 ja Into the Woods vasta 1.4.2015.

Muokkaus 10.3: Tekstiin lisätty elokuvien Avengers: Age of Ultron ja Tomorrowland ensi-illat.
Muokkaus 8.6:  Tekstiin lisätty Ant-Manin ja uusimman Star Wars -elokuvan Suomen ensi-illat. Lisäksi poistettu tiedot The Jungle Book -elokuvasta, sillä sen julkaisu on siirretty vuoteen 2016.

Cinderella – Tuhkimon tarina

Ensi-ilta: USA 13.3., Suomi 13.3., traileri

Klassisesta Tuhkimon tarinasta on tehty lukematon määrä elokuvasovituksia ja Disneyltäkin on nyt valmistumassa jo toinen versio tutusta sadusta. Cinderellan juonessa tuskin on mitään erityisen suuria yllätyksiä ja roolilistaltakin löytyy paljon tunnettuja nimiä, kuten Helena Bonham Carter, Cate Blanchett sekä Stellan Skarsgård. Pääroolissa taas nähdään ihastuttava Lily James, jonka osa lukijoista ehkä tuntee Downton Abbeyn Lady Rosena. Ohjaana taas on Marvelin Thor-elokuvankin ohjannut Kenneth Branagh (tuttu 2. Potter-elokuvan professori Gilderoy Lockhartina). Ennen elokuvaa esitetään Frozen fever -lyhytelokuva.

Arvosteluni Cinderella – Tuhkimon tarinasta.

Avengers: Age of Ultron

Ensi-ilta: USA 1.5., Suomi 22.4, traileri

Avengers-ryhmä yhdistää voimansa toisen kerran, kun uusi vihollinen nimeltään Ultron uhkaa ihmiskuntaa. Elokuvan teaser trailerin perusteella elokuva tulee olemaan aika synkkäsävyinen ja vaikuttaapa Avengerien riveihin olevan tarjolla uusia supersankareitakin. Tämä “Avengers 2” on Marvel Cinematic Universen 11. elokuva ja sen on lupailtu saavan jatkoa myös vuosina 2018 ja 2019.

Arvosteluni Avengers: Age of Ultronista.

Tomorrowland

Ensi-ilta: USA 22.5., Suomi 22.5, traileri

Disney-puistoista tutuilta futuristisilta alueilta nimensä saanut elokuva kertoo optimistisesta Casey-tytöstä, joka löytää tiensä ihmeelliseen maailmaan, jossa mikään ei ole mahdotonta. Yhdessä keksijä-Frankin kanssa Casey selvittää paikan arvoitusta. Rooleissa muun muassa George Clooney ja Hugh Laurie.

Arvosteluni Tomorrowlandista.

Inside Out – Mielen sopukoissa

Ensi-ilta: USA 19.6., Suomi 28.8., traileri

Pixar palaa vuoden tauon jälkeen uudella elokuvalla teattereihin. Inside Out -elokuvassa Riley-tytön elämä muuttuu perinpohjaisesti, kun perhe muuttaa isän työpaikan perässä uuteen kaupunkin. Riley ja hänen tunteensa Ilo, Kiukku, Suru, Inho ja Pelko koittavat selviytyä uudenlaisen elämän tuomista haasteista ja sopeutua San Franciscon kuvioihin. Ennen elokuvaa esitetään Laava -lyhytelokuva.

Arvosteluni Inside out – Mielen sopukoissa -elokuvasta.

Ant-Man

Ensi-ilta: USA 17.7., Suomi 22.7.

Ant-man eli Muurahaismies on ainakin minulle täysin tuntematon sankari. Tämä superpuvun avulla muurahaisen kokoiseksi kutistuva hahmo on kuitenkin esiintynyt Marvel-sarjakuvissa jo yli 50 vuoden ajan. Elokuvassa varas Scott Langin ja tohtori Hank Pymin on toteutettava vuosisadan ryöstökeikka, jotta maailma saadaan pelastettua.

Kunnon dinosaurus (The Good Dinosaur)

Ensi-ilta: USA 25.11., Suomi 6.1.2016

Toinen tämän vuoden Pixar-elokuva on ollut työn alla jo useamman vuoden ja sen julkaisua on siirretty eteenpäin useamman kerran. Juonelliset ongelmat lienee kuitenkin aika pitkälle ratkaistu ja toivottavasti pitävä ensi-ilta on kiitospäivän tienoilla. The Good Dinosaur -elokuvassa dinosaurukset eivät olekaan kuolleet sukupuuttoon vaan ovat edelleen olemassa. Tarinassa nuori Arlo-niminen dinosaurus ystävystyy Spot-pojan kanssa.

Arvosteluni Kunnon dinosaurus -elokuvasta.

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens

Ensi-ilta: USA 18.12., Suomi 16.12., traileri

Avaruudessa soditaan taas, kun valmistumisjärjestyksessään seitsemäs Tähtien sota -elokuva saa ensi-iltansa ja aloittaa kolmannen trilogian. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat aikaan 30 vuotta Jedin paluu -elokuvan jälkeen. Mark Hamill, Harrison Ford ja Carrey Fisher palaavat alkuperäisestä trilogiasta tuttuihin rooleihinsa.

Arvosteluni Star Wars: The Force Awakens -elokuvasta.

Lisäksi Yhdysvalloissa julkaistaan urheiluelokuva McFarland USA (20.2), dokumenttielokuva Monkey Kingdom (17.4), mutta pidän melko epätodennäköisenä, että näitä elokuvia julkaistaisiin Suomessa.

Mitä elokuvaa sinä odotat eniten?

Kuvat: http://movies.disney.com/in-theaters

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.