Tulossa elokuvateattereihin 2018

Minulle on tullut jo perinteeksi aloittaa uusi vuosi sillä, että esittelen seuraavaksi elokuvateattereihin tulevat elokuvat. Listalla ovat mukana kaikki ne elokuvat, jotka tulevat Yhdysvalloissa ensi-iltaan vuoden 2018 aikana. Esimerkiksi helmikuussa Suomessa ilmestyvä Coco oli siis mukana jo viime vuoden listauksessa.

HUOM: Tekstissä on pieniä paljastuksia elokuvien alkuasetelmista, mutta ei juonispoilereita. 

Black Panther

Ensi-ilta: USA 16.2.2018, Suomi 16.2.2018 | Suomeksi tekstitetty teasertraileri

Elokuvavuoden aloittaa Marvelin Black Panther, joka keskittyy Captain America: Civil War -elokuvassa ensi kertaa tavattuun Musta Pantteri -nimiseen supersankariin. Civil Warin tapahtumien Chadwick Bosemanin esittämä Musta Pantteri palaa kotiinsa ja ottaa edesmenneen isänsä paikan Wakandan kuninkaan. Hänen valtakautensa ei kuitenkaan ala mitenkään leppoisasti, sillä vanha vihollinen ilmestyy mukaan kuvioihin.

Erikoista kyllä Black Panther ilmestyy Suomessa samana päivänä kuin Pixar-animaatio Coco. Itse ainakin haluan ehdottomasti nähdä Cocon ensi-illassa, joten Black Panther tulee ehkä katsottua vasta joskus myöhemmin. Enpä muista edellisvuosilta samanlaista tapausta, että olisi joutunut tekemään valinnan kahden eri Disney-elokuvan ensi-illan välillä.

Hyppy ajassa (A Wrinkle in Time)

Ensi-ilta: USA 9.3.2018, Suomi – | Englanninkielinen traileri

Ava DuVernayn ohjaama Hyppy ajassa perustuu Madeleine L’Englen samannimiseen tieteisfantasiaromaaniin. Disney on tehnyt kirjasta jo vuonna 2003 sittemmin unholaan jääneen tv-elokuvan, mutta tulevana keväänä saamme nähdä uuden version, jota tähdittävät muun muassa Oprah Winfrey, Reese Witherspoon ja Mindy Kaling. Tarina kertoo 13-vuotiaasta Meg Murrysta, jonka fyysikkoisä on kadonnut. Meg lähtee yhdessä neron pikkuveljensä Charles Wallacen sekä luokkakaverinsa Calvinin kanssa etsimään isäänsä eri maailmoista.

Avengers: Infinity War

Ensi-ilta: USA 4.5.2018, Suomi 25.4.2018 | Suomeksi tekstitetty teasertraileri

Captain America: Civil War -elokuvassa keskinäisiin kiistoihin joutuneiden Avengers-ryhmän jäsenten sekä muiden tuttujen supersankareiden on yhdistettävä voimansa yhteistä vihollista vastaan. Nyt heitä vastassa on Thanos, joka ei tunne sääliä kerätessään voimakkaita ikuisuuskiviä. Elokuvan ohjaavat veljekset Anthony ja Joe Russo ja rooleissa nähdää kaikki tutut sankarit kuten Chris Evansin näyttelemä Captain America, Chris Hemsworthin esittämä Thor sekä Scarlett Johansson Black Widow’na.

Solo: A Star Wars Story

Ensi-ilta: USA 25.5.2018, Suomi 23.05.2018

Star Wars -fanit pääsevät ensi kesänä sukeltamaan Han Solon maailmaan, kun tämän nuoruudesta spin-off-elokuva Solo: A Star Wars Story ilmestyy. Nuorta Soloa esittää Alden Ehrenreich ja muissa rooleissa nähdään muun muassa Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover sekä Joonas Suotamo Chewbaccana. Elokuvan ohjaa Ron Howard.

Ihmeperhe 2 (Incredibles 2)

Ensi-ilta: USA 15.6.2018, Suomi 31.8.2018 | Suomeksi tekstitetty teasertraileri

Ensi kesän Pixar-elokuva on monien odottama jatko-osa Ihmeperhe 2. Elokuvassa jatketaan suoraan siitä, mihin 2004 ilmestynyt Ihmeperhe jäi, mutta nyt pääosaan nousee Elli eli Rouva Ihme. Perheen isä Ilu taas jää kotiin huolehtimaan Jaskasta, jonka ihmeelliset kyvyt alkavat vasta paljastua. Uusiin rooleihin totuttelu ei ole helppoa, eikä tilannetta tee yhtään helpommaksi se, että uusi pahis punoo jo katalia juoniaan. Elokuvaa luotsaa ensimmäisen Ihmeperhe-elokuvankin ohjannut Brad Bird.

Ant-Man and the Wasp

Ensi-ilta: USA 6.7.2018, Suomi 6.7.2018

Vuonna 2015 ilmestyneessä elokuvassa Ant-Maniksi ryhtynyt Scot Lang totuttelee tasapainottelemaan supersankarin sekä isän rooliin kuuluvien vastuiden välillä, kun hänen superpukunsa keksinyt Hank Pym sekä tämän tytär Hope van Dyne esittelevät hänelle uuden tehtävän. He tarvitsevat Langin apua, sillä van Dyne aikoo seurata äitinsä jälkiään ja ryhtyä uudeksi Waspiksi. Elokuvan ohjaa ensimmäisenkin Ant-Man-elokuvan ohjannut Peyton Reed ja tutuissa rooleissa nähdään Paul Rudd, Evangeline Lilly ja Michael Douglas.

Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa (The Nutcracker and the Four Realms)

Ensi-ilta: USA 2.11.2018, Suomi 2.11.2018. | Suomeksi tekstitetty traileri

Venäläissäveltäjä Pjotr Tšaikovskin Pähkinänsärkijä-baletin sävelmät ovat Disney-faneille tuttuja Fantasia-animaatiosta. Marraskuussa päästään kuitenkin tutustumaan tarkemmin E. T. A. Hoffmannin kirjoittamaan Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas -satuun, joka oli Tšaikovskin innoittaja. Tarinassa nuori Clara saa perheeltään lahjaksi pähkinänsärkijän ja päätyy lahjan saatuaan huimaan talviseen seikkailuun. Rooleissa nähdään muun muassa Mackenzie Foy, Keira Knightley, Helen Mirren ja Morgan Freeman. Elokuvan ohjaa ruotsalainen Lasse Hallström.

Lue arvosteluni Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa -elokuvasta.

Räyhä-Ralf valloittaa internetin (Ralph Breaks the Internet)

Ensi-ilta: USA 21.11.2018, Suomi 1.2.2019

Räyhä-Ralf ja Nelli Karamelli päätyvät koluamaan internetiä, kun Litwakin pelihalliin tulee WiFi-reititin. Seikkailuillaan he kohtaavat uusia tapoja ja maailmoja. Mukana on myös etukäteen paljon hehkutettu kohtaus, jossa Ralf ja Nelli tapaavat kaikki Disney-prinsessat. Elokuvan ohjaavat Rich Moore ja Phil Johnston.

Maija Poppasen paluu (Mary Poppins Returns)

Ensi-ilta: USA 25.12.2018, Suomi 25.12.2018

Vuonna 1964 ilmestynyt rakastettu musikaalifantasia saa jatkoa, kun Maija Poppanen palaa auttamaan Pankin perheen uutta sukupolvea. Pääroolissa Poppasena nähdään Emily Blunt, kun taas Emily Mortimer ja  Ben Whishaw esittävät aikuisiksi kasvaneita Anna ja Mikko Pankkia. Mukana on myös Lin-Manuel Miranda, joka esittää Jackia, Pertun oppipoikaa. Musikaalin ohjaa Rob Marshall.


Tällaisia elokuvia on siis tulossa vuoden 2018 aikana. Minua itseäni kiinnostavat näistä varmaankin eniten mielenkiintoiselta seikkailulta vaikuttava Hyppy ajassa. Kerrohan kommenteissa tai äänestämällä, mikä tuleva elokuva kiinnostaa sinua eniten.

Mikä vuoden 2018 elokuva kiinnostaa sinua eniten?

 • Räyhä-Ralf 2: Ralf valloittaa internetin (33%, 20 Votes)
 • Ihmeperhe 2 (27%, 16 Votes)
 • Maija Poppasen paluu (15%, 9 Votes)
 • Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa (10%, 6 Votes)
 • En osaa päättää (5%, 3 Votes)
 • Avengers: Infinity War (5%, 3 Votes)
 • Solo: A Star Wars Story (3%, 2 Votes)
 • Black Panther (2%, 1 Votes)
 • Hyppy ajassa (0%, 0 Votes)
 • Ant-Man and the Wasp (0%, 0 Votes)

Total Voters: 60

Loading ... Loading ...

Kuvat: Walt Disney Company Nordic & Oh My Disney

7 kommenttia artikkelissa “Tulossa elokuvateattereihin 2018

 1. Maija Poppanen!!!! Maija Poppanen on Disneyn paras live-action nyt, aina ja ikuisesti!!! Pähkinänsärkijä kiinnostelisi kanssa jossain määrin, animaatioista tulee varmaankin mentyä katsomaan pelkkä Coco.

  1. Maija Poppanen on kyllä ihana! Minulla on korkeat odotukset uutta Poppas-elokuvaa kohtaan. Toivottavasti se on yhtä lumoava kuin ensimmäinenkin. :)

  1. Infinity War tulee varmasti olemaan melkoinen tapaus! Vähän jopa jännittää etukäteen, tulevatko vaikka omat suosikkihahmot selviämään.

 2. Hirveäsi on tulossa kyllä elokuvia ensi vuodelle, joita odotan, osaa kovastikin. Coco ei vielä viime kesänä innostanut minua sen enempää, mutta nyt kun Yhdysvalloista on kuulunut elokuvasta niin kovia kehuja, innostuttaa piakkoin ilmestyvä elokuva minua kovasti. Räyhä-Ralf 2:sta odotan kaikista eniten, mutta myös Ihmeperhe 2:n juoni kuulostaa mielenkiintoiselta. Infinity Waria taas odotamme mieheni kanssa molemmat innoissamme, sen on pakko olla mahtava spektaakkeli. Han Solon nuoruudesta kertova elokuva taas ei kiinnosta juuri yhtään, vaikka se Star warsia onkin. Elokuva on ollut kuulemma niin pahoissa tuotantovaikeuksissa, että en jaksa uskoa, että se on hyvä. Kaiken lisäksi Harrison Ford on ainoa oikea näyttelijä Han Soloksi. Mutta pitäähän tuokin elokuva nyt mennä katsomaan. :)

  1. Ja piti se vielä sanoa, että on kyllä mahtavaa, että jaksat aina vuotesi aloittaa katsauksella tulevan vuoden elokuviin! Vuosi lähtee itselläkin näin mukavasti käyntiin, kun tietää, mitä odottaa! :)

  2. En malttaisi odottaa, että Coco saapuisi jo Suomeen! Reilu kuukausi enää. :) En tiedä osaisinko itse edes päättää, kumpi kiinnostaa enemmän, Räyhä-Ralfin vai Ihmeperheen jatko-osa. Toivottavasti ne ovat molemmat hyviä! Aloin tätä juttua kirjoittaessa epäillä, mahtaako Solo-elokuva edes ilmestyä tänä vuonna, kun siitä on niin vähän tietoa missään, mutta kai se kuitenkin on tulossa. Aika pahalta nuo tuotannon ongelmat kyllä kuulostavat ja tekijöillä on varmasti kova työ saada voitettua fanit uuden Han Solon näyttelijän puolelle.

   Hih, kiva jos nämä katsaukset tuntuvat sinustakin mukavalta perinteeltä! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.