Tulossa elokuvateattereihin 2019

Hyvää uutta vuotta!

Perinteiden mukaisesti vuoden ensimmäisenä postauksena esittelen jälleen alkaneena vuonna elokuvateattereihin tulevat elokuvat. Listalla ovat mukana kaikki ne Disneyn, Pixarin ja Lucasfilmin elokuvat, jotka tulevat Yhdysvalloissa ensi-iltaan vuoden 2019 aikana. Niinpä esimerkiksi helmikuussa Suomessa ilmestyvä Räyhä-Ralf valloittaa internetin -elokuva oli mukana jo viime vuoden listauksessa.

HUOM: Tekstissä on pieniä paljastuksia elokuvien alkuasetelmista, mutta ei juonispoilereita. 

Captain Marvel

Ensi-ilta: USA 8.3.2019, Suomi 6.3.2019 | Suomeksi tekstitetty traileri

Maaliskuun alussa hypätään takaisin 90-luvulle, kun Captain Marvel saapuu elokuvateattereihin. Hahmon tulosta saatiin pieni vinkki Avengers: Infinity War -elokuvan lopputekstien jälkeisessä kohtauksessa ja vain parin kuukauden päästään näkemään, millainen tämä Brie Larsonin esittämä voimakas supersankaritar oikein on. Yhdysvalloissa ensi-iltaa vietetään sopivasti kansainvälisenä naistenpäivänä, kun taas Suomessa ensi-ilta näyttäisi olevan pari päivää aiemmin.

Lue arvosteluni Captain Marvel -elokuvasta.

Dumbo

Ensi-ilta: USA 29.3.2019, Suomi 29.3.2019 | Suomeksi tekstitetty traileri

Disney jatkaa uusintafilmatisointien linjalla tuomalla maaliskuun lopulla elokuvateatterihin Tim Burtonin ohjaama uuden version vuoden 1941 animaatioklassikko Dumbosta. Tässä live action -versiossa laajennetaan vain hieman yli tunnin pituisen animaation tarinaa ja maailmaa uusiin korkeuksiin. Rooleissa nähdään muun muassa Danny DeVito, Colin Farrell, Michael Keaton ja Eva Green.

Avengers: Endgame

Ensi-ilta: USA 26.4.2019, Suomi 24.4.2019

Ikuisuudelta tuntunut odotus päättyy keväällä, kun neljäs Avengers-elokuva toivottavasti paljastaa meille, mitä Avengers: Infinity Warin tapahtumien jälkeen oikein tapahtui. Onnistuvatko Kostajat pelastamaan päivän? Ketkä oikein selviävät hengissä seuraaviin taisteluihin? Onko Loki tosiaankin lopullisesti kuollut? Kysymyksiä on paljon ja toivon mukaan ohjaajaveljekset Anthony ja Joe Russo muistavat vastata niihin kaikkiin tulevassa elokuvassaan.

Aladdin

Ensi-ilta: USA 24.5.2019, Suomi 24.5.2019 | Suomeksi tekstitetty teasertraileri

Yöt Arabian kutsuvat meitä jälleen puoleensa, kun Aladdinin uusintaversio saa toukokuun loppupuolella ensi-iltansa.  Tässä Guy Richien ohjaamassa näyttelijöitä ja CGI-tehosteita yhdistelevässä versiossa Aladdinia esittää Mena Massoud, prinsessa Jasminea Naomi Scott sekä Henkeä Will Smith.

Toy Story 4

Ensi-ilta: USA 21.6.2019, Suomi 6.9.2019 | Suomeksi tekstitetty teasertraileri

Toy Story -elokuvien sarja ei jäänytkään trilogiaksi, vaan ensi kesänä Woody, Buzz, Jessie ja muut vanhat tutut palaavat uusien seikkailujen myötä. Mukana nähdään myös uusia tuttavuuksia, kuten luha (eli lusikkahaarukka) nimeltä Forky sekä pehmolelut Ducky ja Bunny. Elokuvan ohjaa Josh Cooley, jonka aiempiin ohjaustöihin kuuluvat Pixarin lyhytelokuvat George ja A.J. (sijoittuu Up-elokuvan maailmaan) ja Rileyn ensitreffit.

Spider-Man: Far From Home

Ensi-ilta: USA 5.7.2019, Suomi ?

Tom Hollandin esittämä Spider-Man saa kesällä toisen oman elokuvansa, kun Jon Wattsin ohjaama Spider-Man: Far From Home ilmestyy. Elokuva sijoittuu aikaan Avengers 4 -elokuvan jälkeen ja nimensä mukaisesti tarinassa Hämis matkaa kauas kotoa, oikein Eurooppaan asti. Hollandin lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Marisa Tomei, Zendaya ja Jake Gyllenhaal.

Leijonakuningas (The Lion King)

Ensi-ilta: USA 19.7.2019, Suomi 17.7. | Suomeksi tekstitetty traileri

Tämän vuoden kolmas ja viimeinen uusintafilmatisointi on varmasti monen nostalgiahermoa kutkutteleva Leijonakuningas. Elokuvan ohjaa parin vuoden takaisen Viidakkokirjan ohjannut Jon Favreau ja englanninkielisen version äänirooleissa kuullaan muun muassa Donald Gloveria Simbana ja Beyoncé Knowlesia Nalana. Lisäksi James Earl Jones palaa rooliinsa Mufasana. Nähtäväksi jää, dubataanko elokuva myös suomeksi ja onko äänirooleissa 90-luvun klassikosta tuttuja ääniä.

Artemis Fowl

Ensi-ilta: USA 9.8.2019, Suomi ? | Englanninkielinen teasertraileri

Disneylle muutama vuosi sitten Cinderellan ohjannut Kenneth Branagh nyt on tarttunut Eoin Colferin kirjoittamaan suosittuun Artemis Fowl -nuortenkirjasarjaan. Kesän loppupuolella ilmestyy Branagh’n ohjaama elokuva, joka pohjautuu sarjan kahteen ensimmäiseen, 2000-luvun alussa ilmestyneeseen osaan. Elokuvan keskiössä on 12-vuotias, rikollisuuteen taipuvainen lapsinero Artemis Fowl II, joka sattuu löytämään tiensä ihmisiä pakoilevien keijujen maailmaan.

Maleficent: Mistress of Evil

Ensi-ilta: USA 18.10.2019, Suomi 16.10.2019

Vuonna 2014 ilmestynyt Maleficent – Pahatar oli suuri menestys lippukassoilla ja tänä vuonna tarina saa jatkoa. Angelina Jolie palaa esittämään Pahatarta ja Elle Fanning Ruususta. Elokuvan ohjaa Joachim Rønning, jonka aiempiin ohjaustöihin kuuluu muun muassa Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge.

Frozen 2

Ensi-ilta: USA 27.11.2019, Suomi 25.12.2019 | Teasertraileri

Kuuden vuoden takainen jättimenestys Frozen saa marraskuussa jatkoa. Elokuvan juoni on vielä toistaiseksi pidetty tarkasti salaisuutena, mutta elokuvalta voi varmasti odottaa ainakin jäätaikoja, tarttuvia lauluja sekä Olafin hupsuja vitsejä. Jatko-osan ohjaavat Chris Buck ja Jennifer Lee, jotka ohjasivat myös Frozenin.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Ensi-ilta: USA 20.12.2019, Suomi 18.12.2019 | Suomeksi tekstitetty traileri

Star Warsin kolmas trilogia saa viimeisen osansa joulukuussa, kun toistaiseksi nimetön yhdeksäs episodi ilmestyy elokuvateattereihin. Elokuvan ohjaajana häärää J.J. Abrams, joka ohjasi myös muutaman vuoden takaisen The Force Awakensin ja vanhoihin rooleihinsa palaavat muun muassa Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren) ja John Boyega (Finn).


Tänä vuonna Disneyltä on kyllä tulossa elokuvateattereihin melkoisesti uutta katsottavaa. Eikä siinä vielä kaikki, sillä Disneyn on määrä avata tämän vuoden lopulla uusi suoratoistopalvelu Disney+, jossa julkaistaan muun muassa Kaunotar ja kulkuri sekä Miekka kivessä -animaatioihin pohjautuvat uudet näytellyt elokuvat. Tuon palvelun rantautumisesta Suomeen ei ole vielä tarkempia tietoja, mutta palaan asiaan, kun tietoja saadaan.

Elokuvateatterijulkaisuista odotan innolla erityisesti kaikkia kolmea Marvel-elokuvaa. Olen ehkä jonkin verran epäluuloinen kaikkia tämän vuoden uusintaversioita kohtaan, mutta kyllä varmasti ainakin Aladdin ja  Leijonakuningas on käytävä katsomassa, jotta tietää mistä puhutaan.

Mitä elokuvaa sinä odotat eniten? Kerro mielipiteesi kommenteissa ja äänestämällä alla.

Mikä vuoden 2019 elokuva kiinnostaa sinua eniten?

 • Frozen 2 (25%, 19 Votes)
 • Leijonakuningas (19%, 14 Votes)
 • Toy Story 4 (15%, 11 Votes)
 • Avengers: Endgame (13%, 10 Votes)
 • Aladdin (12%, 9 Votes)
 • En osaa päätää (5%, 4 Votes)
 • Star Wars: Episode IX (5%, 4 Votes)
 • Dumbo (4%, 3 Votes)
 • Captain Marvel (1%, 1 Votes)
 • Artemis Fowl (0%, 0 Votes)
 • Spider-Man: Far From Home (0%, 0 Votes)

Total Voters: 75

Loading ... Loading ...

14 kommenttia artikkelissa “Tulossa elokuvateattereihin 2019

 1. Ihanaa uutta vuotta! :)

  Mä odotan kyllä kaikkia uusintaversioita eniten, itse en ole päässyt oikeen mukaan noihin Marvel-elokuviin. Täytyy ehkä ottaa itseä niskasta kiinni ja antaa niille mahdollisuus, luultavasti poikaystäväkin lähtisi mielummin katsomaan mun kanssa niitä elokuviin kuin Maija Poppasta tai Dumboa :D Mun mielestä kaikki uusintaversiot tähän mennessä ovat tehneet kunniaa alkuperäisille piirretyille ja ne on toisaalta helppo pitää erillisenä tarinana piirretyn rinnalla jos niistä ei satu pitämään.

  Odotan innolla taas Disney-tiistaiden alkua ja teidän Disney-risteilyn suunnittelu- ja fiilistelypostauksia! Pääsen tänä vuonna taas pitkästä aikaa itse Disneyn pariin Japanissa ja ostoslistalla roikkuu monia The art of- kirjoja, ja leffassa täytyy ravata useamman kerran katsastamassa näitä uusia elokuvia, joten aika Disneytäyteinen vuosi tulossa :)

  1. Kiitos Noora! :)

   En voi kuin suositella Marvel -elokuviin tutustumista. Voi olla, että ne eivät ehkä sitten olekaan makuusi, mutta kannattaa kokeilla! :) Katsottiin loppuvuoden aikana kaikki leffat tapahtumajärjestyksessä, mutta jos se tuntuu liian raskaalta, niin voihan sitä hyvin aloittaa vaikka The Avengers -elokuvasta tai maaliskuussa Captain Marvelista. Minäkin olen ollut ihan tyytyväinen uusintaversioihin. Kaikki eivät toki ole nousseet ihan suosikkien joukkoon, ehkä siksi kun alkuperäistarina ei ole ollut myöskään mikään lemppari.

   Minun on jo pitkään ollut tarkoitus jatkaa Disney-tiistaita, mutta Fantasia 2000:n tai sitä seuraavan Dinosauruksen katsominen ei vaan ole yhtään inspiroinut. 😅 Pitäisi vaan tarttua toimeen, kun kiinnostavampia elokuvia on vielä tulossa. Ihanan Disneyntäyteinen vuosi tosiaan luvassa, olen vähän kateellinen tuosta Japanin-matkastanne :)

 2. Nyt on kyllä pakko todeta, että PLÄÄÄÄH! Onko tosiaan niin, ettei tänä vuonna tule mitään mikä ei olisi jatko-osa tai remake? (No joo, Artemis ei ole, mutta siinäkin lukutaitoinen voi tutustua tarinaan ennalta). Businessmielessä elokuvalista kuulostaa kyllä kannattavalta, etenkin jos miettii Frozenin ja Toy Storyn jo ennestään runsasta oheistuotemyyntiä, mutta ainakin minä katsoisin mielelläni ihan kokonaan uusia tarinoita.

  1. Joo, on ihan totta, että mitään uusia tarinoita ei ole tänä vuonna luvassa. Minustakin olisi ihanaa nähdä jotain ihan uutta, mutta tällaista tämä nyt on. Kaipaan varsinkin Pixarilta uusia ideoita, sillä tämän vuosikymmenen elokuvista vain neljä on ollut uusia tarinoita. Toivottavasti tämä jatko-osien ja uudelleenfilmatisointien trendi päättyy vielä joskus.

 3. Mulla sahaa mielipide Avengers: Endgame:n ja Star Warsin vikan välillä, mutta pistin nyt tuohon kyselyyn tuon Avengersin. Aika paljon näyttää nuo re-maket kiinnostavan ihmisiä. Vähän yllätyksenä tuli tuo Frozen 2 suosio, (josta itse en henk. koht. paljoa välitä. Elleivät keksi siihen sitten jotain superkiinnostavaa pahista, mitä toki epäilen, tai vastaavaa) mutta franchise on kyllä suuri, että sikäli ei kai olisi pitänyt yllättyä.

  1. Toivon kovasti, että Frozen 2:een keksitään jotain oikein mielenkiintoista juonen ja hahmojen suhteen. Tekijöillä on varmasti kovat paineet jatko-osan suhteen, kun Frozen oli ja on niin suosittu. Mutta toivottavasti tekijöillä on ollut nyt hyvä työrauha, kun elokuvasta ei ole hirveästi vielä hiiskuttu mitään julkisuuteen.

 4. Mä en ole juurikaan nähnyt noita piirretyistä tehtyjä live action -versioita (Maleficent taitaa olla ainoa), niin luulen ainakin Dumbon jäävän väliin. Meinasin kuitenkin aktivoitua sen verran, että Aladdinin ja Leijonakuninkaan voisin haluta nähdä ihan teatterissa asti. Youtubessa olleen trailerin perusteella Leijnakuninkaan ensi-ilta on myös Suomessa heinäkuussa.

  1. Dumbo ei oikein innosta minuakaan, mutta Aladdin ja Leijonakuningas voisi olla kiva käydä katsomassa. Kiitos Veera, kun mainitsit tuosta YouTubessa mainitusta ensi-iltapäivästä! Päivitin sen listaukseen. :)

 5. Leijonakuningasta odotan ehdottomasti! Lapsena aikanaan voitin elokuvaliput alkuperäiseen Leijonakuninkaaseen sellaisesta postitse tulleesta lelukirjasta, joten kyseiseen animaatioon on vahvat muistot.

  Vahva kakkonen on tuo Artemis. Olen kyseisen kirjasarjan parissa viettänyt ainakin yhden kesän ja se tempaisi mukaansa. Jännä nähdä miten se taipuu elokuvaksi.

  1. Onpa sinulla hauska muisto Leijonakuninkaasta. :)

   Minulta on mennyt tuo Artemis Fowl -kirjasarja ihan ohi. Nimi kuulostaa tutulta, mutta minulla ei ollut ennen tämän tekstin kirjoittamista mitään käsitystä siitä, mistä kirjoissa on kyse. Toivottavasti elokuvan myötä Artemis Fowl -kirjojen maailma tulee tutummaksi. :)

 6. Hyvää uuttavuotta! Tänä vuonna itselle tulee kyllä totaalinen elokuvavuosi, niin paljon tulee elokuviin elokuvia, jotka on vain nähtävä.
  Nuorempana luin Artemis Fowlit, joten sitä elokuvaa luonnollisesti odotan todella paljon. Marvelin elokuvat sitten ovat toinen. Jäin koukkuun kesällä ja nyt ekan kerran elokuviin katsomaan Marvelin elokuvia! :)
  Live actionit ovat myös kyllä hyviä, että eiköhän nämäkin tule katsottua. Kokonaisuudessaan en malta ooottaa, kuinka paljon pääsen kuluttamaan elokuvateatterin penkkejä XD

  1. Tänä vuonna ilmestyy kyllä monta kiinnostavaa elokuvaa! Ja minulla jäi viime vuoden lopulla muutama mielenkiintoinen elokuva näkemättä, joten ne pitäisi vielä varmaankin alkuvuoden aikana ehtiä käydä katsomassa.

   Toivottavasti tämä Disneyn Artemis Fowl -elokuva osoittautuu odotuksen arvoiseksi. :) Samaa toivon toki kaikilta muiltakin tämän vuoden uusilta elokuvilta. Jee, kiva, että olet innostunut myös Marvel-elokuvista! :)

  1. Hihi, se oli aivan ehdottomasti saatava mukaan tekstiin! :D Toivottavasti leffassakin käytetään sitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.