Uuden vuoden uudistuksia

Olette saattaneet huomata, että jotain kummallista on tekeillä. Blogi oli poissa toiminnasta muutama ilta sitten, kun pidin pienen huoltokatkon ja osa tekstieni linkeistä oli rikkinäisiä parin päivän ajan. Linkkiasia pitäisi olla nyt hoidettu, mutta haluatte ehkä tietää mihin huoltokatko oikein liittyi.

Asensin viime perjantaina blogiini uuden ison lisäosan, joka mahdollistaa tekstien kirjoittamisen ja julkaisun monella kielellä. Olen jo jonkin aikaa miettinyt kirjoittamieni postausten kääntämistä englanniksi, mutta homman järkevä tekninen toteutus tuntui aluksi liian isolta tehtävältä. Juttu unohtui useammaksi kuukaudeksi, kunnes työkaverini kehotti miettimään asiaa vielä uudestaan (kiitos Aki!) ja sillä tiellä tässä ollaan. Tästä lähin julkaisen kirjoituksia sekä suomeksi että englanniksi.

Ihmettelette ehkä tässä vaiheessa, miten tämä oikein vaikuttaa omaan lukukokemukseenne. Toivon, että ei juuri mitenkään.  Blogi jakautuu ikään kuin kahteen osioon, jossa toisessa kaikki on suomeksi ja toisessa kaikki englanniksi. Suomenkielinen puoli löytyy edelleen osoitteesta disnerddreams.com ja englanninkieliselle puolelle pääsee osoitteessa disnerddreams.com/en.

En vielä tiedä miten syötteet toimivat kaksikielisyyden kanssa, eli jos olet tilannut blogini syötteen tai seuraat sitä jonkin nettisivun kautta (sähköposti, Blogger, Bloglovin’ & RSS-syöte), saatat saada ilmoituksia myös englanninkielisistä teksteistä. Jos näin käy, pyrin korjaamaan tilanteen mahdollisimman nopeasti. Muokkaus: Blogger, Bloglovin’ ja RSS-syöte toimivat normaalisti. Sähköpostitilaus ei toimi vielä kunnolla, joten kytkin sen toistaiseksi pois päältä, pahoittelut siitä. Yritän löytää sille korvaajan pian.

Kaikki vanhat suomenkieliset tekstit säilyvät luettavissa sellaisinaan ja uusia on tietysti tulossa, mutta niiden rinnalla käännän osan teksteistäni myös englanniksi. Osa kirjoituksista tulee siis olemaan saatavilla ainoastaan suomeksi. Pyrin pysymään samassa parin tekstin julkaisutahdissa myös kielilisäyksestä huolimatta.

Tällaista pientä ilmoitusasiaa tänään (tai no, melko suurta oikeastaan). Huomenna on taas Disney-tiistai ja viimeistään torstaina pääsette lukemaan ajatuksiani Pixarin Kunnon dinosauruksesta. Kommentoi toki, jos tämä uudistus herättää jotain kysymyksiä tai jos satut vielä huomaamaan linkin, joka ei toimi kunnolla.

| Kategoriassa Yleinen

2 kommenttia artikkelissa “Uuden vuoden uudistuksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.