Vaiana ääninäyttelijät

Vaianan Suomen ensi-iltaan on enää hieman reilu kuukausi aikaa ja nyt tuntuu, että elokuvan julkaisua voi viimein alkaa kunnolla odottamaan. Elokuvan dubbaajista kuultiin pieni näyte jouluna, kun perinteinen Samu Sirkan joulutervehdys esittetiin tv:ssä. Sen jälkeen olen mietiskellyt, kukahan mahtaa olla Vaianan suomenkielinen ääni. Nyt sitä ei kuitenkaan tarvitse enää arvuutella, sillä Suomen Disney on julkaissut tiedot elokuvan suomalaisista dubbaajista.

Hahmo Suomi Englanti
Vaiana Yasmine Yamajako Auli‘i Cravalho
Maui Veeti Kallio Dwayne Johnson
Chief Tui Heikki Sankari  (puhe)
Pasi Ruohonen (laulu)
Temuera Morrison
Sina Petra Karjalainen Nicole Scherzinger
Tamatoa Arttu Wiskari Jemaine Clement
Gramma Tala Susanna Haavisto Rachel House
Kalastaja Lasalo Jon-Jon Geitel Oscar Kightley
Pikku-Vaiana Kaisla Heikkinen (puhe)
Alissa Kovalainen (laulu)
Louise Bush
Heihei Alan Tudyk

Muissa rooleissa:
Markku Huhtamo, Saana Norra, Luca Vieri, Ia Koivisto, Senja Alexander, Sampo Kovalainen, Petrus Kähkönen & Aku Laitinen

Laulajat:
Pasi Piispanen, Pekka Kuorikoski, Mikko Jokinen, Matti Holi, Antti L.J. Pääkkönen, Katja Aakkula, Sari Ann Stolt, Camilla Bäckman & Nina Tapio

Suomenkielisen version ohjaus (dialogi ja laulut): Markus Bäckman
Käännös: Tuija Korhonen


Englanninkielisessä versiossa päärooliin valittiin uusi tulokas Auli‘i Cravalho, jolla ei ollut aikaisempaa kokemusta ääninäyttelystä. Suomessa roolitusta ei kuitenkaan ole tehty samaan tyyliin, vaan dubbaajaksi on valittu useissa animaatioelokuvissa ja -sarjoissa esiintynyt laulaja Yasmine Yamajako. Mauin ääninäyttelijä taas on Veeti Kallio, joka on aiemmin dubannut tohtori Ficilieriä Prinsessassa ja sammakossa ja Poliisipäällikkö Bogoa Zootropoliksessa.

Vaianan isää Chief Tuita dubbaava Heikki Sankari on todellinen konkari dubbaamisen suhteen. Hänen aiempiin hahmoihinsa kuuluvan muun muassa Hiidenpadan Hornansarvi, Lilon & Stichin hulaopettaja ja Autot-elokuvien Make-rekka. Hahmon lauluääntä Pasi Ruohosta taas on kuultu muun muassa Frozenissa kuninkaan roolissa, Kaksin karkuteillä -elokuvassa koukkukätisenä rosvona sekä monien Disney-trailerien spiikkerinä.

Vaianan äidin Sinan ääni Petra Karjalainenkin on esiintynyt aiemmin muutamassa Disney-klassikossa. Hän oli neiti Hiirri Mestarietsivä Basil Hiiressä sekä Andrina Pienen merenneidon uudemmassa dubbauksessa. Parhaiten hänet kuitenkin tunnetaan pääroolistaan Don Bluthin ohjaamassa Anastasia-animaatiossa (20th Century Fox). Isoäiti Talan dubbaaja näyttelijä-laulaja Susanna Haavistolla ei ole aikaisempia rooleja ainakaan Disney-animaatioissa.

Jättirapu Tamatoaa dubbaava laulaja Arttu Wiskaria kuultiin viimeksi Inside outissa Rileyn isän roolissa. Kalastaja Lasalon ääni Jon-Jon Geitel taas on tuttu esimerkiksi aikuisen Rumpalin roolista Bambissa tai Helinä-keiju-elokuvien Terencen äänenä. Nuoren Vaianan puheäänellä Kaisla Heikkisellä ei ole aiempia dubbausrooleja Disney-elokuvissa. Hahmon lauluääni Alissa Kovalainen sen sijaan ihastutti kesällä pikku-Dorin äänenä

Disney ei ole vielä ehtinyt julkaista elokuvasta muita suomenkielisiä pätkiä, kuin viime vuoden puolella YouTubeen ladatun trailerin. Mutta luulisi uutta materiaalia pian alkavan ilmestyä, sillä kiinnostus elokuvaa kohtaan on varmasti korkealla.

Olen kuunnellut elokuvan englanninkielistä soundtrackia pariin otteeseen Spotifysta ja se on kuulostanut mielestäni tosi kivalta. Odotan mielenkiinnolla sitä, miltä laulut oikein kuulostavatkaan suomeksi. Ainakin jouluna kuultu Veeti Kallion esittämä You’re welcome vaikutti ihan onnistuneen kuuloiselta.

Mitä sinä odotat eniten Vaianassa? Entä oletko jo kuunnellut elokuvan lauluja vai haluatko odottaa ensi-iltaan asti ennen niiden kuuntelua?

Vaiana saapuu elokuvateattereihin 17. helmikuuta 2017. Blogin sivupalkista löytyy jälleen myös laskuri, josta voi kurkata reaaliajassa, montako päivää ensi-iltaan vielä on.

Kuva ja lähde: Walt Disney Company Nordic

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

8 kommenttia artikkelissa “Vaiana ääninäyttelijät

 1. Olin aluksi epäileväinen Vaianan suhteen, koska elokuvan tapahtumapaikka ja hahmot eivät herättäneet mielenkiintoani. Mutta nyt minusta tuntuu, että minun on sittenkin katsottava tämä elokuva ja ennen kaikkea suomeksi dubattuna, koska olen aivan hulluna Petra Karjalaisen ääneen. Tieto siitä, että Petra on mukana tässä leffassa, oli minulle supermieluisa yllätys.

  1. Tosi kiva, että dubbaajalistasta löytyi mieluinen yllätys. :) Karjalaisella on muistaakseni tosi miellyttävä ääni ja alkoi kovasti tehdä mieli katsoa Anastasia todella pitkästä aikaa.

 2. Miltä sivuilta oikein löysit nuo ääninäyttelijätiedot? Oon yrittäny tässä kuukauden ettiä enkä löydä vieläkään :D Linkki ois kiva!

  1. Tiedot löytyivät Filmikamarin pressisivuilta. Sivujen käyttö vaatii rekisteröitymisen, joten suoraa linkkiä en pysty laittamaan. :/

   1. Ahaa selvä! Kiitoksia tiedosta :) Oon ennen seurannu näitä nimien julkaisuja bvifinland sivuilta ja nyt ollu aika pettynyt ku sinne ei enää oo tullutkaan mitään!

    Oisko sulla niitä suomen kielisten laulujen tietoja myös? bvifinland aina julkaisi myös kappaleiden nimet ja esittjät, kiinnostaisi tietää millaisia suomennoksia on väännetty tähän…

    Ihana blogi muuten sulla! Oon lueskellut jonkin verran aina silloin tällöin ja jaan aika paljon samoja tuntemuksia Disney-faniudesta :)

    1. Joo, Disney näyttää viime vuoden lopulla lopettaneen tuon vanhan sivuston käytön ja siirtyneen tuonne Filmikamarin pressipalveluun. Sieltä ei valitettavasti löydy muita tietoja elokuvan suomenkielisistä lauluista, kuin lista laulajista (tarkoittaa varmaankin jonkinlaista kuoroa). Lisäsin laulajalitanian tekstiin muissa rooleissa -listauksen alle.

     Kiva kuulla, että olet tykännyt jutuistani Möksy! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.