Vuosikatsaus 2015

Aivan pian loppuunsa tuleva vuosi on ainakin minusta tuntunut melko merkittävältä tälle pienelle blogilleni. Viimeisten kahdentoista kuukauden aikana olen panostanut tähän harrastukseen oikein kunnolla ja toivon, että se on näkynyt myös teille lukijoille. Ajattelin, että näin uuden vuoden kynnyksellä olisi kiva vielä muistella menneitä, joten kokosin ensimmäistä kertaa “pienen” kertauksen kuluneesta vuodesta.

Tammikuu & helmikuu

Heti vuoden alussa tein vuoden isoimman muutoksen ja siirsin pienen blogini Googlen Blogspot-palvelusta ikiomaan osoitteeseensa ja WordPress-alustalle. Muutto oli aika ex tempore -veto, joka olisi kannattanut suunnitella vähän paremmin, mutta omasta alkuhaparoinnista huolimatta muutos ei ole harmittanut yhtään. Muuton myötä aloin suhtautua blogin kirjoittamiseen paljon aktiivisemmin ja suunnitella kirjoituksia etukäteen. En tiedä huomasitteko te sitä, mutta helmikuussa aloin ensi kertaa kirjoittaa säännöllisesti, kuun aikana ilmestyi uusi kirjoitus joka 5. päivä. Aiemmin kirjoittelin täysin satunnaisesti ja tämä uusi kirjoitustahti tuntui aluksi tosi tiukalta, mutta nyt aikataulutukseen on jo tottunut enkä enää pärjäisi ilman etukäteen suunniteltua postauskalenteria.

Alkuvuoden aikana tein muun muassa ensimmäisen tietovisani Pienestä merenneidosta, näin Big Hero 6:n (onko siitä muka vasta vuosi?!), listasin vuodelle 2015 suunnittelemiani Disney-ostoksia (ja minun tulikin toteutettua aika moni noista suunnitelmistani, ainoastaan kenkäkoristeet, funkot ja Aristokatit-bd ovat toistaiseksi jääneet ostamatta), kirjoittelin Disney-holvista luopumisesta, ihastelin uusia Cinderella-nukkeja ja listasin Pixar-elokuvien suosikkini.

Maaliskuu & huhtikuu

Maaliskuussa kiristin tahtia entisestään ja sain uuden tekstin valmiiksi suurin piirtein joka 4. päivä. Yksi kuun ensimmäistä kirjoituksistani oli Leijonakuningas-tietovisa, jonka vaikeustasosta taisi tulla aika haastava. Siihen on vastattu yli 160 kertaa, mutta vain yksi on saanut kaikki 15 kysymystä oikein. Pari päivää myöhemmin ensi-iltaan tuli Cinderella – Tuhkimon tarina -elokuva, josta kirjoitin oman arvosteluni. Kirjoitin oman pienen tekstinsä myös Frozen fever -lyhytelokuvasta ja suureksi yllätyksekseni tuosta tekstistä on tullut tosi ylivoimaisesti kaikkien aikojen luetuin kirjoitukseni. Aloitin myös Olipa kerran -sarjan katselun alusta ja hehkutin Pixarin Up-elokuvan parhaita puolia.

Huhtikuu taisi olla yksi vuoden tapahtumarikkaimmista kuukausista. Heti kuun alussa sain vedettyä ainakin muutamaan lukijaa nenästä, kun julkaisin aprillipilana itse taiteilemani Pieni merenneito -musikaalin julisteen. Elokuvat Into the Woods sekä Avengers: Age of Ultron saivat ensi-iltansa, kerroin omasta Disney-historiastani ja vietin kuun viimeisen viikonlopun mielenkiintoisessa Popcult Helsinki -tapahtumassa. Enää reilu nelisen kuukautta seuraavaan Popculttiin!

Toukokuu & kesäkuu

Vappupäivänä tuli kuluneeksi 1,5 vuotta blogini perustamisesta ja paria viikkoa myöhemmin juhlistin sekä sitä että 100. kirjoitustani viettämällä Disney-päivää. Jo heti seuraavalla viikolla aloitin hyvin sujuneen Pixar-kesän sekä arvostelin Brad Birdin Tomorrowland – A world beyond -elokuvan.

Kesäkuussa Pixar-kesä jatkui reippaaseen tahtiin ja kesäkuukaudet olivatkin minulle tosi aktiivista kirjoitusaikaa. Ehdin Pixar-projektissani Ihmeperheeseen saakka ja kirjoitin pienen historiakatsauksen studion alkuajoista. Laitoin pystyyn myös blogin toisen arvonnan, palkintona oli Pienen merenneidon Legacy collection -soundtrack.

Heinäkuu & elokuu

Heinäkuun aikana oli vuoro käsitellä Pixar-elokuvat Autoista Toy Story 3:een. Ehdin myös muun muassa toteuttaa lukijan toiveen kirjoittamalla ohjeen Disney storesta tilaamiseen, käsitellä mahtavan Jarmo Kosken dubbausrooleja sekä kirjoittaa ihka ensimmäisen hahmoanalyysini WALL-E-robotista.

Elokuun helteiden iskiessä kirjoittelin kokoon viimeisiä Pixar-perjantai-tekstejä, keksin kuumeisesti sopivia kysymyksiä Pixar-tietovisaan ja näin Inside out – mielen sopukoissa -elokuvan kahdesti. Kuun puolivälissä Kaliforniassa pidettiin myös D23 Expo, jonka mielenkiintoisimmista uutisista kirjoitin koosteen.

Syyskuu & lokakuu

Syyskuussa kaipasin vaihteeksi hieman rauhallisempaa kirjoitusaikataulua, joten palasin kirjoittamaan noin neljän päivän välein. Kuun hauskoihin ideoihin kuului parhaiden Aladdin-lainausten listaus, joka keräsi teiltä lukijoilta kommenteissa vielä lisää huvittavia reploja. Esittelin myös pienen Funko Pop! -kokoelmani ja kirjoitin Disney Infinity 3.0 -pelin herättämistä ensifiiliksistä. Loppukuu meni puolivahingossa dubbausteemalla, kun kirjoitin ensiksi Matti Raninin rooleista sekä sitten Pienen merenneidon dubbauksista.

Halloweenin kunniaksi lokakuussa kirjoitukset keskittyivät erityisesti Disney-konniin. Viisi satunnaisesti valittua pahista, kuten Yzma ja Gaston saivat oman hetkensä parrasvaloissa Pahisprofiili-kirjoitusten muodossa. Esittelin myös Evil Queen -nukkeni sekä ensi vuonna ilmestyvän Zootropolis-elokuvan hahmoja.

Marraskuu & joulukuu

Marraskuu tuntui minusta jotenkin tosi kivalta kuukaudelta ja sen aikana ehti tapahtua paljon mukavia asioita. Siitä jäi parhaiten mieleen uutiset Suomeen saapuneista Tsum Tsumeista ja Ruotsin Disney Storesta sekä visiitti tuohon Tukholman uuteen DS:een. Analysoin myös Aladdinin värimaailmaa, listasin mielenkiintoisia Disney-klassikoiden tapahtumapaikkoja ja Frozenin 2-vuotispäivän kunniaksi esittelin elokuvaan liittyvän kokoelmani.

Joulukuussa Inside out sai oman Pixar-perjantai-kirjoituksensa ja Disney-tiistait alkoivat Lumikin seurassa. Esittelin myös kokoelmastani löytyvät joulukoristeet, annoin ohjeet Tsum Tsum -avaimenperän tekoon ja listasin Kunnon dinosauruksen suomalaiset ääninäyttelijät. Joulukuuta ilostutti myös Annalta saamani Liebster Award -tunnustus.

Luetuimmat artikkelit

Tänä vuonna olin melkoisen ahkera, sillä ehdin kirjoittaa kokonaiset 114 artikkelia. Se on yli puolet enemmän kuin vuonna 2014. Seuraan melko tarkasti sitä, mitkä tekstit saavat eniten lukukertoja ja vaikuttaisi siltä, että uusista elokuvista kertovat tekstit ovat kaikkein suosituimpia. Tämän vuoden kymmenen luetuinta postausta olivat:

 1. Frozen fever
 2. Tulossa elokuvateattereihin 2015
 3. Hyvästit Disney-holville
 4. Cinderella – Tuhkimon tarina arvostelu
 5. Inside out suomidubbaajat julkistettu!
 6. The Good Dinosaur – ensimmäinen kunnon traileri
 7. Kuinka hyvin tunnet elokuvan Leijonakuningas?
 8. Disney Store -tilaus
 9. Cinderella Limited edition -nuket
 10. Kuinka hyvin tunnet elokuvan Pieni merenneito

Suunnitelmia vuodelle 2016

Ensi vuonna olisi tarkoitus jatka samaa rataa ja kirjoitella paljon mukavia postauksia teidän luettavaksenne. Olen aikeissa toteuttaa myös yhden isomman uudistuksen, tiedotan siitä piakkoin lisää. Tulevien kirjoitusten kannalta en ole vielä tehnyt mitään kovin tarkkoja suunnitelmia, mutta ainakin Disney-tiistait tulevat jatkumaan. Uusien elokuvien puolesta vuosi 2016 vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, sillä Disney julkaisee monta kiinnostavalta vaikuttavaa elokuvaa. Listaus niistä on tulossa parin päivän päästä ja pidän teidät varmasti ajan tasalla myös muista uutisista.


Huhhuh, ei kai tässä voi muuta kuin todeta, että vuosi 2015 alkaa olla paketissa. Toivon, että teilläkin on ollut mukava vuosi ja toivottavasti vuodesta 2016 tulee vielä parempi! Olisi tosi kiva kuulla kommenteissa onko jokin tämän vuoden kirjoitus jäänyt erityisesti mieleen. Entä mikä sinusta oli parasta vuodessa 2015? Tai jos ei parasta, niin muuten erityisen mieleenpainuvaa? Ihan lyhyetkin kommentit ovat oikein tervetulleita!

| Kategoriassa Yleinen

8 kommenttia artikkelissa “Vuosikatsaus 2015

 1. Mä löysin tänne blogiin vasta tällä viikolla ja oon heti koukussa! En mä ollut koskaan aikaisemmin tajunnut, että joku on keskittynyt Disneyyn pelkästään ja löysin saman tien muutaman muunkin potentiaalisesti kiinnostavan blogin. Nyt mä vähän suunnittelen tekstejä sitä varten, että jos saisin laitettua pystyyn oman animaatioblogin, kun nykyisen teemaan ne ei kauhean hyvin sovi.

  1. Voi ihana kuulla tykästyit blogiini ja tosi kiva, että löysit tätä kautta myös muuta uutta luettavaa! :) Kerro ihmeessä, jos päädyt jossain vaiheessa perustamaan oman animaatioblogin!

 2. Olet kyllä ollut ahkera kirjoittaja ja blogiasi on aina ilo lukea. Viime vuoden kirjoituksista jäi etenkin mieleen Pixarin historiaa käsittelevät postaukset, mutta oli kyllä monia muitakin joita oli mielenkiintoista lukea. Myös tekemäsi tietovisat ovat olleet todella hauskoja ja kovasti toivoisin niitä näkeväni täällä jatkossakin. :)

  Blogillesi myös kiitos siitä, että se inspiroi minut aloittamaan oman blogini rakkaan Disney-harrastuksen ympärille ja löysin myös muita mahtavia blogeja luettavaksi. Ja oikeastaan blogien myötä (oman sekä muiden) oli vuosi 2015 hieman enemmän täynä Disneyn taikaa, kun ei tarvinnut enää vain itsekseen ihastella vaan ajatukset ja aarteet saattoi jakaa muiden kanssa.

  Siispä kaunis kiiitos mahtavista kirjoituksistasi vuonna 2015 ja oikein hyvää uutta vuotta 2016! Innolla odotan mistä kaikesta jännästä ja mielenkiintoisesta keksit tänä vuonna kirjoittaa. :)

  1. Mukava kuulla, että näistä jutuistani on ollut iloa ja inspiraatiota! :) Sen on kyllä tässä vuosien aikana huomannut, että elokuvista sekä omista Disney-tavaroista saa paljon enemmän irti, kun niistä kirjoittaa ja käsittelee muiden kanssa. Pixarin historia osa 3 ilmestyy varmasti vielä jonain päivänä ja tietovisojakin on varmasti tulossa lisää.

   Hyvää uutta vuotta!

 3. Löysin blogisi tänä vuonna ja olet noussut kyllä yhdeksi suosikki bloggaajakseni. Teet aina niin ison työn postaustesi eteen ja niitä on ollut ilo lukea. Arvostan työtäsi todella paljon ja odotankin aina niitä innolla. Varsinkin Pixar-perjantait olivat mahtavia, odotin joka perjantaita innolla, että pääsin niitä lukemaan. Tykkään myös siitä, että saan blogisi kautta tietoa uusista elokuvista mitä on tulossa. Jatka samaan malliin ^^ Hyvää uutta vuotta !!

  1. Ooh, vau! Kiitos Marika, olen tosi imarreltu! :)
   En malta odottaa, että pääsen kirjoittamaan Pixar-perjantait kaikista seuraavistakin Pixar-elokuvista. :D Ja hyvä tietää, että uusista elokuvista kertovista kirjoituksista on apua, niitä on siis tulossa jatkossakin.

   Hyvää uutta vuotta! :)

 4. Jee! Kiitos viime vuodesta ja todella kiinnostavista postauksistasi! Onnea ja intoa myös tulevaan vuoteen! :)

  1. Kiitos myös sinulle kaikista kivoista kommenteista, joita olet jättänyt teksteihini! :) Vuoden alku on kyllä aika jännää aikaa, kun ei yhtään voi tietää mistä kaikesta sitä vielä tulee seuraavien kuukausien aikana kirjoittamaan!
   Hyvää uutta vuotta! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.