Vuosikatsaus 2016

Mediassa on viime päivinä hirveästi toitotettu sitä, miten vuosi 2016 on ollut vuosi, jota kukaan ei jää kaipaamaan. Pakko sanoa kyllä, että ihan pelkästään Disney-fanin näkökulmasta vuosi ei ole ollut ollenkaan huono, ja ainakin minun vuoteeni on mahtunut myös paljon kivoja juttuja. Viime vuonna tein ensimmäistä kertaa vuosikatsauksen ja sen oli niin hauskaa, että taidan ottaa sen tavaksi. Nyt muistellaan siis vähän menneitä ja kerrataan viimeisten kahdentoista kuukauden tapahtumia.

Tammikuu & helmikuu

Tammikuu alkoi tuttuun tapaan vuoden uusien elokuvien listauksella. Lisäksi katseltiin menneisyyteen Disney-tiistaiden ja kultakauden tapahtumien kertauksen merkeissä. Vuoden alun ohjelmassa oli myös Kunnon dinosaurus ja Star Wars: The Fonce Awakens -elokuvien arvostelut, Pieni merenneito -animaatiosarjan hehkutus sekä Disney-aiheinen bucket list.

Heti vuoden alussa aloin julkaista juttujani myös englanniksi. Kokeilu jatkui muutaman kuukauden ajan, mutta kahdella kielellä kirjoittaminen osoittautui lopulta niin aikaavieväksi hommaksi, että päätin keskittyä pelkkään suomenkieliseen sisältöön.

Helmikuussa kirjoittelin muun muassa Rauha Rentolan dubbausrooleista, mielipiteistäni Disney-elokuvien faniteorioista sekä Noidan peili: pahan kuningattaren tarina -kirjasta. Lisäksi juhlistin pienen videon muodossa 200. blogipostausta ja Disney-tiistaissa alkoi pakettikauden elokuvien käsittely.

Maaliskuu & huhtikuu

Pakettikauden elokuvien käsittely saatiin päätökseen maaliskuussa. Muita juttuja olivat muun muassa Disney-ostosten Wish list vuodelle 2016 sekä top 3 Disney-prinsessojen listaus. Kuun ohjelmaan kuului myös pitkään odotetun Zootropolis – eläinten kaupunki -elokuvan ensi-ilta.

Huhtikuussa koitti taas Popcult Helsinki, josta kirjoitin omat raportit lauantailta ja sunnuntailta. Kävin myös katsomassa Viidakkokirjan, esittelin yhden kokoelmani suurimman aarteen, Pienen merenneidon suomalaisen soundtrackin ja syntymäpäiväni kunniaksi listasin 24 ihanaa Disney-hetkeä.

Toukokuu & kesäkuu

Toukokuussa hopeakauden klassikoiden käsittely alkoi Tuhkimon parissa. Tein listan top 3 Disney-prinsseistä ja ensi-iltaan tuli Liisan seikkailut Peilimaailmassa (jonka nimen meinaan edelleen kirjoittaa väärin). Lisäksi blogin ulkonäkö uudistui hieman.

Kesäkuussa kummastelin hieman Disneyn tuoretta live action -buumia, ihastelin Vaiana-elokuvan ensimmäistä traileria, leivoin suloisia Marie-keksejä ja kirjoittelin Jarkko Tammisen monista dubbausrooleista.

Heinäkuu & elokuu

Heinäkuussa kuultiin, että vuoden 2012 Disney-klassikko Räyhä-Ralf saa jatko-osan. Lisäksi kirjoitin siitä, mitä mieltä olen prinsessa Auroran yksipuolisesta kuvauksesta populaarikulttuurissa, pohdiskelin Pixar-studion tulevaisuutta, esittelin uutta tauluseinääni sekä kesän Disney-ostoksiani.

Elokuussa käsiteltiin hopeakausi loppuun ja summailtiin sen ajanjakson tapahtumia. Tein Tuhkimosta tietovisan, kerroin 10 Pixar-hahmojen suosikkiani, sain viimein ostettua pitkään haaveilemani Könni-kellon ja kävin katsomassa Pixarin Doria etsimässä -elokuvan.

Syyskuu & lokakuu

Syksyn kiireet harhauttivat minut pois tietokoneen äärestä ja uusia postauksia ilmestyi tavallista vähemmän. Syyskuussa ehdin kuitenkin pohtia sitä, mikä Disneyssä oikein kiinnostaa minua ja esitellä Pocahontasin Legacy Collection soundtrackin sekä Disney-mukien kokoelmani.

Lokakuussa leivoin jälleen, tällä kertaa Tikun ja Takun mallisia maapähkinävoikeksejä, fiilistelin hieman Matti Olavi Raninin dubbausrooleja sekä valitsin pahisprofiilin aiheeksi Hadeksen.

Marraskuu & joulukuu

Marraskuun ensimmäisenä päivänä koitti blogin 3-vuotissynttärit. Samalla tsemppasin kirjoittamisen suhteen ja jatkoin taas Disney-tiistaiden julkaisua. Kuun muita juttuja olivat muun muassa 10 Disney-tunnustustani, kurkistus jättimäiseen Disney-kirjaan sekä tietovisa Aladdinista.

Joulukuussa Disney-tiistait jatkuivat ja etenivät pronssikauden loppuun eli Oliver ja kumppanit -elokuvaan saakka. Kirjoitin myös hahmoanalyysin Woodysta ensimmäisessä Toy Story -elokuvassa ja vastailin marraskuisessa lukijakyselyssä esittämiinne kysymyksiin.

Kaiken kaikkiaan tämä bloggausvuosi oli minusta varsin mukava. Ehdin käydä katsomassa kahdeksan uutta Disney-elokuvaa ja lisäksi syyskuussa tuli käytyä Annan kanssa Kaunottaren ja hirviön ihastuttavassa sing-along-näytöksessä. Vuoden kivoimpia juttuja olivat ehdottomasti tuo sing-along-näytös, keväinen Popcult, lukijakyselyn vastausten lukeminen sekä se, että sain viimein ikioman Könnin.

Luetuimmat postaukset

En päässyt uusien postausten määrässä aivan vuoden 2015 lukemiin. Ehdin kirjoittaa vuoden aikana 104 artikkelia, kun taas edellisvuonna niitä ehti kertyä 114. Vuoden kymmenen luetuinta postausta olivat:

 1. Zootropolis ääninäyttelijät
 2. Moana – ensimmäinen traileri
 3. Uutta tietoa Zootropoliksen hahmoista
 4. Tulossa elokuvateattereihin 2016
 5. Doria etsimässä ääninäyttelijät
 6. Tsum Tsum -pehmot nyt Suomessa!
 7. Disney Store Tukholma
 8. Ensisilmäys Vaiana-elokuvan hahmoihin
 9. Zootropolis – eläinten kaupunki arvostelu
 10. Pienen merenneidon dubbaukset

Suunnitelmia vuodelle 2017

Disney-tiistait jatkuvat tietysti taas ensi vuonna. En ole vielä päättänyt tarkkaa aikataulua seuraaville osille, mutta eiköhän viimeistään helmi- tai maaliskuussa ole Pienen merenneidon ja muiden renessanssiajan klassikoiden vuoro.

Olen suunnitellut myös hieman blogin ulkopuolista Disney-aiheista ohjelmaa. Jos et ole jos merkannut kalenteriisi vuoden 2017 Popcult Helsinkiä, niin tee se nyt!  Se järjestetään 6.-7. toukokuuta Scandic Marina Congress Centerissä ja liput ovat jo myynnissä, lisätietoja Popcultin nettisivuilta. Jos hyvin käy, niin minut voi tavata tuolta omaa Disney-aiheista ohjelmaa pitämästä. Pelkkä ajatus jännittää ihan hirveästi, mutta on varmasti paras jo hieman mainostaa tätä, jotta tiedän, etten voi vaan jänistää ja perääntyä.


Ja niin tässä vaan on taas käynyt niin, että taas yksi vuosi vetelee viimeisiään. Toivottavasti olette tykänneet lukea juttujani ja jos joku juttu on jäänyt mieleesi erityisesti, olisi hauska kuulla siitä kommenteissa!

Mukavaa uutta vuotta kaikille!

| Kategoriassa Yleinen | Avainsanat:

7 kommenttia artikkelissa “Vuosikatsaus 2016

 1. Kylläpäs olet taas vuoden aikana kirjoitellut toinen toistaan mielenkiintoisempia tekstejä! Niitä on ollut mukava lukea, ja innolla odotan tätä tulevaa vuotta. Ihanaa uutta vuotta 2017 sinulle, Paula!

  1. Niin ja se piti vielä sanoa, että minunkin viime vuoden kohokohtiin kuului ehdottomasti tuo Kaunotar ja Hirviö sing-along -näytös. :)

  2. Voi kiitos Anna! :)) Hiukan harmittaa, etten saanut lopulta kirjoitettua mitään näytöksestä, mutta toivottavasti uusia tilaisuuksia tulee vielä! :)

 2. Mahtavaa uutta vuotta sinullekin!
  Ja kiitos Popcult vinkistä, juuri ostin oman lippuni, joten jos päädyt ohjelmaa pitämään niin täällä on ainakin yksi innokas kuuntelija. :)

  1. Kiitos Sanle!
   Jee, kivaa! Toivottavasti nähdään sitten Popcultissa! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.