Walt Disney World 2019: Disney’s Contemporary Resort

Ensimmäisessä matkaraportissa minun tulikin jo muutamaan otteeseen mainittua, että yövyimme Walt Disney Worldissä Disney’s Contemporary Resort -nimisessä hotellissa. Walt Disney Worldissa on enemmän eri yöpymisvaihtoehtoja kuin muissa maailman Disney-puistoissa yhteensä, joten hotellin valinta ei ollut ihan helppoa. Pohdimme valintaa muutaman hotellin välillä ja päädyimme lopulta Contemporaryyn sen hyvän sijainnin ja monorail-yhteyden vuoksi.

Disney’s Contemporary Resort
Avattu: 1.10.1971
Huoneita: 655
Luokitus: Deluxe resort

Contemporary Resort on toinen kahdesta alkuperäisestä Walt Disney World -hotellista, jotka ovat olleet avoinna aivan puiston avajaispäivästä auki. Toinen näistä kahdesta hotellista on Disney’s Polynesian Village Resort. Molemmat hotellit sijaitsevat Magic Kingdom -puiston läheisyydessä ja Contemporary Resortista on oma kävelyreitti tuohon puistoon. Epcot-puistoon taas pääsee kulkemaan monorail-junilla ja Hollywood Studios ja Animal Kingdom -puistoihin taas busseilla.

Contemporary Resortin Main Tower sekä kuvan vasemmassa reunassa Bay Lake Tower.

Contemporary Resort koostuu neljästä rakennuksesta, jotka ovat Main Tower, South Garden Wing, Bay Lake Tower ja Convention Center. Main Tover on ensimmäisessä kuvassakin näkyvä A-runkoinen iso rakennus, jossa hotellin ravintolat ja kaupat sijaitsevat ja jonka läpi monorail-junat kulkevat. Suurin osa huoneista sijaitsee Main Towerissa. South Garden Wing taas on lähempänä rantaa sijaitseva siipi, josta löytyy noin parisataa huonetta. Vuonna 2009 valmistunut Bay Lake Tower on uusin lisäys hotelliin. Sen huoneet ovat Disney Vacation Clubin jäsenten käytössä. Neljäs rakennus taas on erilaisten kokousten järjestämiseen tarkoitettu suuri halli.

Contemporary Resortista löytyy huikeat kuusi ravintolaa ja baaria. Fiinein niistä on Main Towerin 15. kerroksessa sijaitseva California Grill -ravintola. Ilta-aikaan ravintolasta voi katsella Magic Kingdomin ilotulituksia. Neljännessa kerroksessa sijaitsevasta Contempo Cafesta taas saa erilaisia pikaruokia aamuvarhaisesta puoleenyöhön asti. Sen vieressä sijaitseva Chef Mickey’s Buffet sen sijaan on suosittu character dining -ravintola, jossa voi tavata Mikin ystävineen. Ensimmäisen kerroksen The Wave…of American Flavors -ravintolassa tarjoillaan aamiaista, lounasta ja illallista.

Neljännessä kerroksessa sijaitsevasta Outer Rim Loungessa tarjoillaan monenlaisia drinkkejä. Contemporary Resortin uima-altaiden luona sijaitsevassa Sand Barissa tarjoillaan juomia sekä muun muassa jäätelöä ja burgereita. Näiden lisäksi Main Towerin aulasta löytyy pieni Contemporary Grounds -kahvikioski. Meidän ei tullut testattua Contemporary Resortin ravintoloita tai baareja, joten en osaa kertoa niistä juuri tämän enempää.

Yksi Contemporary Resortin tunnusmerkeistä on tämä Mary Blairin suunnittelema muraali.

Main Tower – Lake View Room

Halusimme hotellihuoneen, joka on hyvillä pelipaikoilla, joten valitsimme Main Towerista löytyvän järvinäkymällä varustetun huoneen. South Garden Wing -rakennuksessa sijaitsevat huoneet olisivat olleet edullisempia, mutta tuosta siivestä on hieman kävelymatkaa Main Towerin palveluiden luo.

Teimme jonkinlaisen esi check-inin ennen matkalle lähtöä ja toivoimme huonetta hotellin ylemmistä kerroksista. Toiveemme otettiin huomioon ja saimme huoneen (4620) Main Towerin 10. kerroksesta. Huoneesta oli oikein kivat näkymät Bay Lake -järvelle.

Huoneestamme löytyi kaksi queen size -kokoista sänkyä sekä sohva, jonka olisi voinut levittää yhden hengen sängyksi. Lisäksi huoneesta löytyi kaikki perusvarustukset kuten tv, pieni jääkaappi, tallelokero, hiustenkuivaaja ja kapselikahvinkeitin.

Contemporary Resortin huoneet eivät ole sisustuksensa puolesta mitenkään Disney-teemaisia, vaan sisustustyyli on aika moderni eikä hirveästi eroa satojen muiden hotellien tyylistä. Contemporary Resort ei ehkä ole mikään paras vaihtoehto kaikille, sillä mielenkiintoinen sisustus on monelle tärkeä osa hotellielämystä. Meitä Disney-teeman puuttuminen ei haitannut, mutta kyllähän se on myönnettävä, että erikoisemmin sisustetut hotellit ovat jääneet huomattavasti paremmin mieleen.

Huoneemme parvekkeelta näki sekä kuvassa näkyvän Bay Lake Towerin että South Garden Wingin. Lisäksi näkyi myös niiden välissä sijaitseva uima-allasalue, mutta en tainnut huomata ottaa näkymistä tämän parempia kuvia.

Huoneesta löytyi toki myös kylpyhuone ja vielä kahdella altaalla varustettuna. Kuten kuvista näkyy, Contemporary Resortissa ei oltu ainakaan vielä matkamme aikana siirrytty pois minipulloihin pakatuista kosmetiikkatuotteista, mutta muutos on ilmeisesti tulossa lähiaikoina.

Täytyy sanoa, että kylppärin allasaluetta ei oltu suunniteltu mitenkään hirveän kätevästi. Altaat olivat ihan hirveän suuria, mutta niiden lähellä oli laskutilaa vain tuon niiden välissä olevan kapean tason verran. Koita siinä sitten vaikka kuivata hiuksia, kun laskutilaa ei meinaa olla edes hiustenkuivaajalle. No, onneksi edes tuossa altaiden alla oli isompi taso, jonne saattoi asettaa kosmetiikkalaukun ynnä muuta.

Maksoimme kolmesta yöstä Contemporary Resortissa yhteensä noin 1 600 euroa eli yhden yön hinnaksi tuli 533,33 euroa. Tuon hinnan päälle tuli vielä erikseen maksettavaksi puistoliput. Hotellissa on hyviä puolia, mutta onhan tuo yökohtainen hinta ihan törkeän kallis. Ainakin minusta tuntui, että hinnalle ei saanut mitenkään parasta vastiketta. Esimerkiksi viime vuonna kokeilemamme Tokyo Disneyland Hotel ja Hotel MiraCosta maksoivat 385 euroa yöltä. Disneyland Parisin Newport Bay Clubista taas maksoimme viime vuoden syksyllä reilut 600 euroa per yö, mutta tuohon hintaan sisältyi myös puistoliput, meal plan sekä club-tason etuja, joten sitä ei voi verrata ihan suoraan muihin hotelleihin.

Contemporary Resortin paras puoli oli ehdottomasti sen sijainti. Oli mukavaa, että Magic Kingdom oli vain lyhyen kävelyn päässä. Hotellissa yöpyminen olisi tosin tuntunut varmasti taianomaisemmalta, jos huoneen sisustuksessa olisi ollut edes jotain Disney-teemaisia yksityiskohtia. Luulenpa, että seuraavalla yövymme jossain toisessa hotellissa, sillä saimme tällä reissulla todeta, että Walt Disney Worldissa busseilla liikkuminen onkin ihan kätevää. Niinpä voisimme varmasti hyvin valita sellaisenkin hotellin, joka sijaitsee vähän kauempana puistoista.

Disney Land & Sea -matkasta kertovat jutut:
Seuraava matkamme: Disney Land & Sea
Walt Disney World 2019: Matka alkaa!
Walt Disney World 2019: Disney’s Contemporary Resort
Walt Disney World 2019: Ensi kertaa Epcotissa
Walt Disney World 2019: Star Wars Galaxy’s Edge & Toy Story Land
Walt Disney World 2019: Maailmanympärimatkalla Epcotissa
Walt Disney World 2019: Aamupäivä Animal Kingdomissa
Walt Disney World 2019: Eläinbongausta Animal Kingdomissa
Walt Disney World 2019: Viimeinen päivä Magic Kingdomissa
Disney Cruise 2019: Kohti Karibianmerta!
Disney Cruise 2019: Kaksi päivää merillä
Disney Cruise 2019: Vierailulla Neitsytsaarilla
Disney Cruise 2019: Castaway Cay
Disney Land & Sea 2019: Ostosten esittely

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, , ,

2 kommenttia artikkelissa “Walt Disney World 2019: Disney’s Contemporary Resort

  1. Tuohon hintaan odottaisi kyllä enemmän mieleen jäävää sisustusta :) Jotenkin vähän pliisu olo jäi ainakin lukijalle tästä hotellista.

    1. En huomannut ottaa ihan hirveästi kuvia hotellin yleisistä tiloista, joten hotellista ei välttämättä saa aivan parasta käsitystä postauksen kuvien perusteella. Mutta ei tämä varmasti ole mikään kaikkien aikojen hienoin Disney-hotelli, joten täytyy ensi kerralla sitten valita mieleenpainuvampi hotelli :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.