Walt Disney World 2019: Star Wars Galaxy’s Edge & Toy Story Land

Lokakuun ensimmäinen päivä alkoi aikaisin, sillä heräsimme jo 5:30. Varhaiseen herätykseen oli hyvä syy, sillä halusimme päästä ottamaan ilon irti Hollywood Studios -puiston Extra Magic Hour -ajasta. Noustuamme laittauduimme valmiiksi ja hieman aamukuuden jälkeen olimme jo Contemporary Resortin vieressä sijaitsevalla pysäkillä odottamassa bussia. Noin kymmenen minuutin odotuksen jälkeen oikea bussi jo saapuikin ja pääsimme liikenteeseen.

Bussimatka Hollywood Studiosille ei vienyt kuin viitisentoista minuuttia. Yllätyin siitä, miten nopeasti matka menikään, sillä olin ajatellut Walt Disney Worldin bussien olevan hitaampia. Mutta onneksi kaikki kokemuksemme bussien kanssa olivat oikein positiivisia.

Ensihetket Star Wars Galaxy’s Edge -alueella

Puistoon saavuttuamme suuntasimme heti ensimmäisenä kohti Star Wars Galaxy’s Edge -aluetta. Se oli auennut vasta hieman yli kuukausi aiemmin eli 28. elokuuta. Alueelle kuljettiin kuvassa näkyvän pienen tunnelin kautta.

Galaxy’s Edgeen saapuessamme saimme tällaisen Traveler’s Guiden, josta löytyi muun muassa alueen kartta.

Galaxy’s Edge ei ollut alueena ihan hirvittävän iso, mutta se oli niin hienosti teemoitettu, että tuntui kuin todella olisimme saapuneet Batuu-planeetalle. Sieltä löytyi useita kauppoja, pari ruokapaikkaa sekä yksi laite. Kierrellessämme otimme paljon kuvia ja Ville teki joitain pieniä ostoksia kaupoissa.

Tämä pieni porg-pehmolelu oli supersöpö, mutta se jäi kuitenkin kauppaan odottamaan uutta omistajaansa.

Galaxy’s Edgessä oli kaikkia hauskoja nappeja, joita olisi tehnyt mieli painella – ja joiden painamista tuli myös testattua.

Toinenkin porg olisi halunnut lähteä meidän matkaamme, mutta pystyimme vastustamaan sitä.

Droideja ja stormtroopereita

Droid Depot -kaupan sisällä olisi voinut rakentaa oman droidin.

Ville testasi tietysti spesiaalipulloon pakattua Spriteä.

Galaxy’s Edgen alueella hauskaa oli myös se, että siellä kierteli muutamia Star Wars -hahmoja. Kaksi Stormtrooperia kierteli alueella parina ja kuulusteli puistokävijöitä. Mekin jouduimme aivan yllättäen kuulustelun kohteeksi. Olimme istahtaneet hetkeksi Millenium Falconin lähistöllä sijaitseville penkeille selkä muihin ihmisiin päin, kun Stormtrooperit tulivat yhtäkkiä sanomaan, että data padeistamme (eli puhelimistamme) tulee epäilyttävää säteilyä. He myös kyselivät millä asioilla oikein olemme siellä. Stormtrooperit saapuivat luoksemme niin yllättäen, että taisimme molemmat mennä aika lukkoon ja koitimme vain sopertaa jotain epämääräistä vastaukseksi. Vastauksemme meni kuitenkin läpi ja totaalisesta jäätymisestä huolimatta kokemus oli hauska.

Matka jatkuu Toy Story Landiin

Vietimme Galaxy’s Edgessä ehkä puolitoista tuntia ja sen jälkeen tuntui, että olimme aika hyvin nähneet alueen. Millenium Falcon -laitteen kyydissä emme käyneet, sillä jono oli niin pitkä, että laitteen testaaminen saa jäädä ensi kertaan. Alkuperäinen suunnitelmamme oli viettää Galaxy’s Edgessä vaikka koko aamupäivä, palata sitten hetkeksi hotellilla ja mennä sitten Epcotiin. Meillä oli kuitenkin Galaxy’s Edgessä kiertelyn jälkeen energiaa jäljellä eikä puistossa ollut vielä paljon porukkaa, joten jatkoimme Toy Story Landiin. Myös Toy Story Land on uusi alue Walt Disney Worldissa, sillä se aukesi kesällä 2018.

Toy Story Landissa päädyimme ensimmäisenä Alien Swirling Saucers -laitteen kyytiin. Siihen ei ollut pitkä jono, joten päätimme kokeilla laitteen, vaikka se näyttikin ehkä vähän laimealta. Laite oli kuitenkin ihan hauska ja laitteen jonotusalueella ja kyydissä kuuli hauskoja Alien-sovituksia tutuista Toy Story -elokuvien kappaleista. Alien Swirling Saucers oli siis ihan kokeilun arvoinen.

Seuraavaksi suuntasimme Toy Story Mania -laitteeseen. Olimme tykästyneet samaiseen laitteeseen jo viime vuonna Tokyo DisneySeassa. Siellä emme päässeet laitteeseen kuin kerran, koska se oli niin suosittu ja siihen oli aina hirveä jono. Nyt otimme ilon irti lyhyistä jonoista ja kävimme laitteessa kaksi kertaa putkeen. Toy Story Mania oli ihan yhtä hauska kuin muistelimmekin ja pääsimme sopivasti tasapelitilanteeseen, sillä Ville voitti ensimmäisen pelin ja minä toisen. Toy Story Maniassa ampumissysteemi on aika erikoinen, sillä aseessa ei ole perinteiseen tapaan liipaisinta vaan vähän ritsaa muistuttava vetonaru. Kolmatta kertaa emme viitsineet mennä, sillä kädet olivat hieman kipeät vetonarun kiskomisesta.

Woody’s Lunchbox ja Mobile Order

Päätimme seuraavaksi syödä vähän. Toy Story Manian vierestä löytyy Toy Story Landin ainoa ruokapaikka, Woody’s Lunchbox. Menimme jonoon ja katselimme WDW:n appista ruokalistaa, kunnes hoksasimme, että paikasta voisi tilata ruuat myös sovelluksen Mobile Order -toiminnon kautta. Niinpä näppäilimme tilauksemme puhelimen kautta ja siirryimme syrjään pitkähköstä jonosta. Klikkasin vielä sovelluksesta nappia, että olemme paikalla ja ruokiamme voisi valmistaa eikä siinä mennyt kauaakaan, kun minua kutsuttiin ruokien noutotiskiltä.

Mobile Order oli tosi kätevä, tilauksen olisi voinut laittaa eteenpäin myös hyvissä ajoin etukäteen esimerkiksi laitejonossa ja laitteessa käynnin jälkeen sitten ilmoittaa, että on ravintolan luona. Mobile Orderin käyttö oli huomattavasti nopeampaa kuin jonossa odottaminen eikä ruokaa saadakseen tarvitse halutessaan juuri puhua kenellekään. Tilaus veloitettiin suoraan luottokortilta, jonka tiedot olin jo etukäteen syöttänyt sovellukseen. Ja tilaamamme aamiaisleivätkin olivat oikein hyviä.

Mietimme jo matkan jatkamista, mutta Slinky Dog Dash -vuoristorata houkutteli meitä puoleensa. Jonon kestoksi oli merkitty 35 minuuttia. Emme tykkää laitteisiin jonottamisesta, joten aika oli jo vähän kipurajoilla, mutta päätimme kuitenkin mennä testaamaan laitteen. Onneksi menimme, sillä ei jonotus vienytkään kuin 20 minuuttia.

Slinky Dog Dash oli tosi hauska vuoristorata. Siinä ei menty pää alaspäin, mutta siinä oli ainakin meille ihan sopivasti menoa ja meininkiä. Laite oli myös teemoitettu tosi kivasti.

Slinky-vuoristoradan jälkeen meistä tuntui, että olimme jo nähneet Toy Story Landin ja olimme ehtineet käydä alueen kaikissa kolmessa laitteessa. Päätimme vielä hieman kierrellä Hollywood Studios -puistossa ennen hotellille palaamista.

Kiertely Hollywood Studios -puistossa jatkuu

Lähdimme takaisin keskemmälle puistoja ja otimme vähän kuvia matkalla. Pysähdyimme myös hetkiseksi katsomaan Disneyland Parisista tuttua Star Wars: A Galaxy Far, Far Away -esitystä. Esityspaikka oli vaan aika aukealla paikalla ja kuuma porotus tuntui aika raskaalta, joten emme katsoneet esitystä aivan loppuun.

Loppuajan käytimme kauppoja kiertelemällä. Löysimme muun muassa söpöjä Up-tuotteita, mutta mukaamme lähti ainoastaan postikortteja ja -merkkejä.

Kävin myös ostamassa yhden churron suklaakastikkeella. Churro oli tosi tujun kanelinen, ehkä vähän liikaa minulle. Muistaakseni Disneyland Parisin Fuente del Oro Restauranten churrot olivat parempia.

Noin varttia vaille 12, kun olimme kierrelleet viitisen tuntia Hollywood Studios -puistossa, päätimme palata takaisin hotellille. Lähdimme hotellille tosi hyvään aikaan, sillä puistossa alkoi sataa juuri kun pääsimme istumaa bussin kyytiin. Bussin odottelussa oli mennyt noin kymmenen minuuttia ja itse bussimatka hotellille kesti taas noin 20 minuuttia. Paluumatka hotellille oli aamun menomatkaa pidempi, sillä bussi kävi ensin Wilderness Lodge -hotellilla ennen kuin se kurvasi Contemporary Resortin edustalle. Hotellille päästyämme lepäilimme pari tuntia ja keräsimme voimia Epcot-iltapäivää varten.


Tällainen oli toisen puistopäivämme alkupuolikas. Seuraavalla kerralla on vuorossa lisää kiertelyä Epcot-puistossa ja erityisesti sen World Showcase -alueen eri paviljongeissa.

Disney Land & Sea -matkasta kertovat jutut:
Seuraava matkamme: Disney Land & Sea
Walt Disney World 2019: Matka alkaa!
Walt Disney World 2019: Disney’s Contemporary Resort
Walt Disney World 2019: Ensi kertaa Epcotissa
Walt Disney World 2019: Star Wars Galaxy’s Edge & Toy Story Land
Walt Disney World 2019: Maailmanympärimatkalla Epcotissa
Walt Disney World 2019: Aamupäivä Animal Kingdomissa
Walt Disney World 2019: Eläinbongausta Animal Kingdomissa
Walt Disney World 2019: Viimeinen päivä Magic Kingdomissa
Disney Cruise 2019: Kohti Karibianmerta!
Disney Cruise 2019: Kaksi päivää merillä
Disney Cruise 2019: Vierailulla Neitsytsaarilla
Disney Cruise 2019: Castaway Cay
Disney Land & Sea 2019: Ostosten esittely

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, ,

2 kommenttia artikkelissa “Walt Disney World 2019: Star Wars Galaxy’s Edge & Toy Story Land

  1. Hei! Olen tykännyt lukea blogiasi, mahdatkohan päivittää tätä vielä? Kaikkea hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.