Walt Disney World 2019: Ensi kertaa Epcotissa

Taannoisen Disney Land & Sea -reissumme matkaraportit jatkuva taas. Ensimmäisessä raportissa kerroin, miten vietimme ensimmäisenä puistopäivänämme alkupäivän Magic Kingdom -puistossa ja menimme sitten hetkeksi lepäilemään hotellille. Floridan kuuman auringon alla olisi aika raskasta olla koko päivä ulkona, joten lepohetket keskellä päivää olivat meille ihan must.

Monoraililla kohti Epcotia

Olimme päättäneet jo etukäteen viettää loppupäivän Epcot-puistossa, joten sinne myös suuntasimme lepäilyn jälkeen. Contemporary Resortista sinne pääsee monorail-junilla. Ensiksi on mentävä Transportation and Ticket Centeriin ja vaihdettava siellä Epcotin omaan monorailiin. Reitti oli simppeli, mutta ainakin minä yllätyin miten kauan matkaamisessa kesti. Vei noin puoli tuntia päästä hotelliltamme Epcotin sisäänkäynnin luo. Olin myös hieman yllättynyt siitä, että ennen monorailiin pääsyä oli mentävä turvatarkastuksen läpi ja sitten vielä uudestaan ennen Epcotiin pääsyä. Turvallisuusasiat ovat tietenkin tärkeitä, mutta olisi ollut kiva, jos turvatarkastuksen läpi ei olisi tarvinnut mennä kahta kertaa.

Meillä ei ollut erityisiä suunnitelmia Epcotin kiertelyä varten. Olimme vähän väsyneitä edellispäivän matkustamisesta, joten päätimme, että katselisimme puistoa sen verran kuin meitä huvittaisi ja palaisimme sitten hotellille lepäämään.

Kävimme aluksi ainakin parissa kaupassa. Laitteista ensimmäisenä eteemme sattui The Seas with Nemo & Friends -laite, joten päätimme käydä testaamassa sen. Laitteessa istuttiin vaunun kyytiin ja matkattiin veden alle. Tarinan puolesta laite ei ollut kovin erikoinen. Toteutus oli kuitenkin ihan mielenkiintoinen, sillä laitteeseen oli yhdistetty oikeita akvaarioita, joita sai myös mennä kierroksen jälkeen katselemaan. Vietimmekin muutaman hetken katsellen näitä akvaarioita ja niiden asukkaita. Näimme muun muassa delfiinejä, manaatin, merihevosia sekä paljon muuta.

Kohti World Showcasea

Muihin läheisiin laitteisiin oli jonkin verran jonoa, joten päätimme lähteä kävelemään Epcotin toisella laidalla sijaitsevaa World Showcasea kohti. Matkalla satuimme Ecpot International Food & Wine Festival -alueelle ja päätimme haukata jotain. Food & Wine Festival koostuu kymmenistä ruokakojuista, joissa myydään jonkin maan tai alueen herkkuja. Meistä houkuttelevimmalta vaikutti Havaijin ruokakoju, josta ostimme Pork Sliderin jaettavaksi. Ruokakojujen annokset eivät ole kovin isoja, mutta emme olleet kovin nälkäisiä, joten pieni annos riitti meille. Annos oli myös oikein hyvän makuinen.

Olimme aika yllättyneitä siitä, miten paljon Epcotissa oikein oli porukkaa ja erityisesti siitä, miten äänekkäitä monet olivat. Puistossa tuntui olevan liikkeellä paljon aikuisporukoita, jotka olivat tulleet paitojensa mukaan ”drink around the world”. Emme olleet osanneet odottaa sitä, että puiston tunnelma olisi ollut sellainen ja koin, ettei Epcot vaikuttanut kovin lapsiystävälliseltä vaan paljon aikuisemmalta kuin muut Disney-puistot. Sen vuoksi oma ensivaikutelmani puistosta ollut niin hyvä.

En osaa sanoa onko Epcotissa aina samanlaista. Voi olla, että meidän ajoituksemme oli vain huono. Isolta tuntunut ihmismäärä johtui varmasti myös siitä, että tuona maanantai-iltana esitettiin viimeistä kertaa IllumiNations -ilotulitus, jota oli ehditty esittää Epcotissa kokonaisten 20 vuoden ajan. Monet olivat majoittuneet World Showcase Lagoonin äärelle useita tunteja etukäteen kameroidensa ja kolmijalkojensa kanssa.

Samalla kun kävelimme World Showcasea kohti, taivas tummeni kovaa vauhtia. Ehdimme käydä katselemassa hieman Kanadan sekä Ison-Britannian paviljonkeja, kunnes päätimme lähteä kävelemään takaisin kohti monorailia. Emme ehtineet kovin pitkälle, kun taivas jo repesi ja alkoi sataa kaatamalla. Olimme ostaneet tällaisia yllätyskuuroja varten kertakäyttösadetakit, mutta ne olivat jääneet hotellihuoneeseen. Niinpä kiirehdimme läheiseen kauppaan sateensuojaan. Kaupassa oli paljon muitakin ja aika tiivis tunnelma, mutta onneksi sade ei kestänyt pitkään.

Ennen sadekuuroa ehdimme myös nopeasti nähdä uudet Skyliner-gondolit

Katselimme vielä läpi kaupan valikoimat ja kävimme sitten toisessakin kaupassa ihmettelemässä, mitä siellä on myynnissä. Löysimme ihanan seinäkalenterin ensi vuodelle, jaan siitä kuvia ostosten esittelyn yhteydessä.

Spaceship Earth oli todella kaunis iltavalaistuksessa.

Emme jaksaneet jäädä puistoon odottamaan IllumiNations-ilotulitusta. Olimme liian väsyneitä ja Epcot oli niin täynnä porukkaa, että arvelimme, että paluumatka hotellille olisi aika hidas, kun kaikki sitten lähtevät puistosta samaan aikaan ilotulituksen jälkeen. Niinpä lähdimme hieman ennen kahdeksaa takaisin Contemporary Resortille. Paluumatkassa kului noin 40 minuuttia, sillä Transportation and Ticket Centeriin saavuttuamme meidän piti ottaa Resort-linjan monorail takaisin hotellille. Resort-linjan monorail kiertää Polynesian Village ja Grand Californian -hotellien sekä Magic Kingdomin kautta ennen kuin se pysähtyy Contemporary Resortin luona.

Hotellilla emme menneet aivan heti nukkumaan, vaan jaksoimme valvoa iltakymmeneen, kun Electrical Water Pageant -esitys kiersi Bay Lakella. Katselimme esitystä parvekkeeltamme ja sen hauska syntikkamusiikki toi mieleen Tokyo Disneylandissa näkemämme ihanan Main Street Electrical Paraden.

Ensimmäisen päivämme iltana ei tapahtunut kovin paljon, mutta toisen puistopäivänämme olimme jo energisempiä ja jaksoimme kierrellä aamuvarhaisesta alkaen. Seuraavassa matkaraportissa kerron tutustumisestamme Hollywood Studios -puistoon.


Disney Land & Sea -matkasta kertovat jutut:
Seuraava matkamme: Disney Land & Sea
Walt Disney World 2019: Matka alkaa!
Walt Disney World 2019: Disney’s Contemporary Resort
Walt Disney World 2019: Ensi kertaa Epcotissa
Walt Disney World 2019: Star Wars Galaxy’s Edge & Toy Story Land
Walt Disney World 2019: Maailmanympärimatkalla Epcotissa
Walt Disney World 2019: Aamupäivä Animal Kingdomissa
Walt Disney World 2019: Eläinbongausta Animal Kingdomissa
Walt Disney World 2019: Viimeinen päivä Magic Kingdomissa
Disney Cruise 2019: Kohti Karibianmerta!
Disney Cruise 2019: Kaksi päivää merillä
Disney Cruise 2019: Vierailulla Neitsytsaarilla
Disney Cruise 2019: Castaway Cay
Disney Land & Sea 2019: Ostosten esittely

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, , ,

6 kommenttia artikkelissa “Walt Disney World 2019: Ensi kertaa Epcotissa

  1. Hienoja kuvia!😍 Kiva kun näitä postauksia tulee niin tiheään tahtiin♡

    1. Kiitos Linda! :) Yritän parhaani mukaan saada nopeasti seuraavan osan valmiiksi :)

  2. Hei! Osaatko yhtään sanoa, missä Suomessa dvdeillä tai muilla olisi julkaistu Toy Story Toons-piirrettyjä, esim. Small Fry tai Toy Story of Terror? :)

    1. Moikka! Kolme Toy Story Toons -lyhäriä eli Hawaiian vacation, Small Fry ja Partysaurus Rex on julkaistu Suomessa DVD:llä/Blu-raylla. Kahta vähän pidempää tv-spesiaalia eli Toy Story of Terroria ja Toy Story That Time Forgotia ei tietääkseni ole julkaistu ollenkaan Suomessa. Mutta toivotaan, että nuo kaikki löytyisivät sitten Disney+ -palvelun valikoimista.

      Päivitin aiemmin julkaisemani Toy Story Toons ja tv-spesiaalit -postauksen nyt ajan tasalle, joten sieltä löydät vielä tarkemmat tiedot, miltä levyiltä nuo lyhärit löytyvät. :)

  3. Tämä blogi on ollut todella mukavaa ajanvietettä lukea, kai on tulossa vielä uusia postauksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.