When the day is gray and ordinary, Mary makes the sun shine bright!

Minulle sattui tässä jokin aika sitten melko kumma Disneyyn liittyvä juttu. Kerroin teille ennen kesää Disney Legacy Collection -soundtrackeistä, jotka julkaistaan tämän ja ensi vuoden aikana. D23-jäsenille tarjottiin tilaisuutta ennakkotilata kaikki sarjan 12 soundtrackiä settinä ja vielä kunkin levyn kansikuva printtinä kaupan päälle. Pohdin kesällä tarttuisinko tilaisuuteen ja syötin tietoni soundtrack-settiä myyneelle verkkosivulle, jotta saisin postikulut selvitettyä. En kuitenkaan tehnyt tilausta, sillä levyjen yhteishinta postikuluineen ja mahdollisine tulleineen tuntui aikamoisen suurelta summalta. Olisikohan se ollut jotain 250 ja 300 dollarin väliltä. Siispä päätin, että tilaan joko kaikki tai vain erityisesti haluamani levyt yksitellen jostain toisesta verkkokaupasta hintojen vähän laskettua.

Olin jo kesän aikana ehtinyt unohtaa koko soundtrack-setin, mutta syyskuussa sain sähköpostia, jossa kerrottiin, että tilaukseni Maija Poppanen -soundtrakista on vastaanotettu. Hiukan myöhemmin sain ilmoituksen lähetetyistä levyistä. Ihmettelin kovasti saamiani viestejä ja otin heti yhteyttä verkkokaupan asiakaspalveluun. Vähän myöhemmin minulle vastattiin, että sivuston tilausjärjestelmässä oli käynyt joku virhe ja tilaukseni oli mennyt läpi, vaikka se ei ollut tarkoitus. Asiakaspalvelija kertoi, ettei levyjä tarvitsisi palauttaa, vaan saisin pitää ne, jos ne saapuvat perille.

Kuten kuvasta näkyy Disneyn The Legacy Collection Mary Poppins soundtrack ja printti saapuivat kuin saapuivatkin. Tämä soundtrack julkaistiin viime elokuun lopulla Maija Poppanen -elokuvan 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Soundtrackiin kuuluu kolme levyä sekä pieni kirjanen, jossa kerrotaan muun muassa kirjojen tarinan muuttamisesta elokuvaksi sekä siitä, minkä kaikkien mutkien kautta tämä soundtrack lopulta julkaistiin.

Ensimmäinen levy sisältää kaikki elokuvassa kuultavat laulut ja taustasävelmät. Osaa 1. levyn kappaleista ei ole aiemmin julkaistu tai ne on julkaistu vain leikattuina versioina.

Toiselta levyltä löytyy laulujen demoversioita. Ensiksi on musikaalin laulujen esi-demoja säveltäjien Richard M. Shermanin ja Robert B. Shermanin esittäminä, pelkällä pianosäestyksellä. Niiden jälkeen kuullaan musikaalista poistettuja lauluja, ensiksi esi-demoina ja sitten tätä levyä varten äänitettyinä versioina, joissa on mukana orkesterisäestys. Lisäksi levyllä on lyhyt (n. 1:30 min) bonusklippi, jossa Lorelay Bove kertoo Legacy collectionin maalausprojektistaan. Klipin katsomiseen tarvitaan tietokone ja internet-yhteys.

Kolmas levy sisältää katkelmia Maija Poppasen luojan, P. L. Traversin, Shermanin veljesten sekä elokuvan käsikirjoittaja Don DaGradin välillä käydyistä tarinakeskusteluista. Levyn lopussa on kaksi pidempää haastattelua, ensimmäinen on Julie Andrewsin, Dick Van Dyken, säveltäjäveljesten sekä Irwin Kostalin haastattelu vuodelta 1964 ja toisessa Shermanin veljekset muistelevat sävellysprojektiaan.

Soundtrackin pakkaus on tosi hieno ja Lorelay Boven maalaukset ovat hurmaavia, mutta pakkaus ei mielestäni ole erityisen käytännöllinen. Levyt valahtavat helposti pois taskuistaan ja kannet saattavat saada helposti pieniä naarmuja. Muovikotelo olisi mielestäni ollut vähän turvallisempi, vaikkakin ei yhtä tyylikäs ratkaisu. Nämä Legacy Collectionin soundtrackit on selvästi tarkoitettu kotikuuntelua varten eikä matkalle mukaan otettaviksi.

Pidän levyn kansikuvasta todella paljon ja tulen varmasti jossain vaiheessa kehystämään tämän saamani printin.

Kuunneltavaa näillä kolmella levyllä riittää yhteensä 74 raidan verran. Niiden yhteiskesto on huimaavat kolme tuntia ja 23 minuuttia. Tarkemman kappalelistauksen voit katsastaa esimerkiksi Amazonista. Oli mielenkiintoista kuunnella musikaalin lauluja alkuperäiskielellä, elokuvan suomidubbi on minulle entuudestaan paljon tutumpi. Kaikista mukavinta kuunneltavaa olivat Shermanin veljesten esi-demot. Ne tuntuivat kaikessa yksinkertaisuudessaan kuin uusilta versioilta tutuista kappaleista, vaikka ne ovat tietenkin kaikkein vanhimmat versiot lauluista. Kappaleet on restauroitu huolella ja sountrackin kokoamiseen on selvästi käytetty paljon aikaa ja vaivaa. Eiköhän näiltä levyiltä löydy kaikki mahdollinen mitä Maija Poppasen musiikista tarvitsee tietää. Voisi kyllä sanoa, että tämä soundtrack on practically perfect in every way!

Minulla kävi siis poikkeuksellisen hyvä munkki, kun sain sekä levyt että kuvan ilmaiseksi. Mutta ei siinä vielä kaikki! Minulle lähetettiin jostain syystä Poppas-soundtrackeja kaksi kappaletta. En tarvitse kahta ja minusta ei tuntunut oikealta ryhtyä myymään toista saamaani soundtrackia. Paras saamani idea olikin arpoa toinen soundtrack teidän lukijoiden kesken! Ihan “ilmaiseksi” en kuitenkaan levyä ole lahjoittamassa, vaan osallistuaksesi arvontaan toivoisin, että vastaat pieneen blogiani koskevaan kyselyyn. Haluan kehittää blogiani paremmaksi ja uskon näiden kysymysten avulla saavani vähän tietoa siitä, millaiset ihmiset lukevat blogiani sekä millaisia toiveita teillä lukijoilla olisi tulevaisuuden varalle. Kyselyssä on muutama kysymys ja siihen vastaaminen vie reilut viisi minuuttia.

Kyselyyn pääset klikkaamalla TÄSTÄ! Vastausaika päättyy tiistai-iltana 16.12.2014. Arvon voittajan vastausten joukosta ja ilmoitan vastaajan nimimerkin blogissa. Vastaan tietysti levyn postituskuluista, mutta en voi omien kiireideni ja postin ruuhkien vuoksi taata sitä, että levy olisi perillä voittajan luona ennen joulua. Voit halutessasi myös vastata pelkästään kyselyyn ja jättää arvonnan kokonaan väliin.
Muokkaus 17.12: Vastausaika on nyt päättynyt, kiitos kaikille osallistujille! Arvon voittajan mahdollisimman pian!

Hyvää itsenäisyyspäivää ja onnea arvontaan!

4 kommenttia artikkelissa “When the day is gray and ordinary, Mary makes the sun shine bright!

 1. Ooh! Kaikenlaista kummaa sitä aina välillä tapahtuu, sopii Maija Poppanen -teemaan jotenkin osuvasti… Itselläni on noista Legacy Collection-levyistä Leijonakuningas, josta tosin olen ehtinyt tutustua vasta ykköslevyyn, jolla on elokuvassa käytetyt musiikit. Tuo Poppanen on kyllä siinä mielessä kattavampi, että LK:ssa on vain kaksi levyä. Tuo LC-levyjen yhdenmukainen sinertävä väritys on kyllä omaan mieleeni, ja tuo Boven maalaustyyli on kyllä mieleeni, tuo etäisesti mieleen suosikkini Disney-taiteilijoista eli Mary Blairin :) Prinsessa Ruusunsen kun vielä hankkisi…

  En ikinä osallistu blogiarvontoihin, mutta tähän voisin jopa osallistuakin. Kyselyn käyn ainakin täyttämässä!

  1. Niinpäs muuten sopiikin! :D Tämä Poppasen soundtrack on kyllä superkattava, tosin ensi vuonna julkaistavassa Fantasiassa on näköjään jopa neljä levyä. Boven tyylissä on minunkin mielestäni havaittavissa Mary Blair -viboja. Minua harmittaa ihan pikkaisen, että tähän mennessä julkaistuista levyistä Pienen merenneidon värimaailma eroaa muista selkeästi, siihenkin olisi helposti saatu enemmän sinisen sävyjä.

   Osallistu ihmeessä, ei siinä voi mitään hävitäkään. Kiitos jo etukäteen vastauksista! :)

 2. Voi miten kauniit kuvat! Itselle Maija Poppanen on oudompi hahmo, joten olisi kiva tutustua hahmoon lähemmin. Osallistuin kyselyysi :)

  1. Eikö olekin, olisi ihanaa osata itsekin maalata noin kauniisti! Kannattaa kyllä katsoa Maija Poppanen jonain päivänä, jos et ole sitä vielä nähnyt. Kivaa, että osallistuit! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.