Uutta tietoa Zootropoliksen hahmoista

Viime yönä paljastettiin monta uutta Zootropolis-elokuvan hahmoa sekä ääninäyttelijää. Uudet hahmot näyttävät minusta tutustumisen arvoisilta eikä minun ole vielä tullut juuri kirjoitettua Zootropoliksesta, joten on pienen hahmokatsauksen aika. Hahmojen lisäksi tässä tekstissä kerrotaan elokuvan englanninkielisen version ääninäyttelijöistä. Jos etsit tietoa Zootropoliksen suomalaisista dubbaajista, kannattaa tutustua tekemääni listaukseen.

(Olen aiemmin puhunut tästä elokuvasta sen alkuperäisnimellä Zootopia, mutta Suomessa ja monessa muussa Euroopan maassa elokuvasta käytetään nimeä Zootropolis. Ymmärtääkseni nimenvaihdoksen syy on se, että irlantilaisbändi U2:n faniyhteisöä kutsutaan Zootopiaksi, joten Euroopassa elokuvalle on täytynyt valita siitä erottuva nimi. Käytän jatkossa elokuvasta nimeä Zootropolis.)

zootropolis hahmot

Judy Hopps & Nick Wilde

Zootropoliksen päähenkilöiden eli Judyn ja Nickin ääninäyttelijät ovat olleet tiedossa jo jonkin aikaan, mutta nyt hahmoista saatiin uudet kuvat. Aloittelevaa konstaapeli Judy Hoppsia ääninäyttelee Olipa kerran -sarjan Lumikkina/Mary Margaretina tunnettu Ginnifer Goodwin.

Ovelaa Nick Wilde -kettua ääninäyttelevä Jason Bateman taas tunnetaan erityisesti hänen roolistaan Michael Bluthina Arrested development (Sukuvika) -sarjassa

Mayor Lionheart & Chief Bogo

Zootropolista johtaa kukapa muu kuin leijona nimeltä Leodore Lionheart. Äänen hahmolle antaa J. K. Simmons, joka on näytellyt muun muassa Daily Bugle -lehden päätoimittaja J. Jonah Jamesonia Spider-man-elokuvissa sekä useissa animaatiosarjoissa, kuten Gravity Fallsissa.

Myös Bogon, Zootropoliksen poliisilaitoksen johtajan ääninäyttelijä on monille Marvel-faneille tuttu. Idris Elba tunnetaan nimittäin Thor-elokuvien portinvartija Heimdallina. Elba ääninäyttelee myös kahdessa muussa ensi vuonna ilmestyvässä Disney-elokuvassa: hän on Viidakkokirjan Shere Khan sekä jokin toistaiseki nimeämätön hahmo Finding Dory -elokuvassa.

Mrs. Otterton & Bellwether

Epätoivoisella Mrs. Ottertonilla on tärkeä työtehtävä Judylle, sillä hänen miehensä on kadonnut. Tämän herttaisen näköisen saukkorouvan ääninäyttelijä on Octavia Spencer, joka voitti muutama vuosi sitten Oscar-palkinnon roolistaan Piiat-elokuvassa.

Pormestani Lionheartin kiireisenä assistenttina toimii Bellweather-lammas. Hahmoa ääninäyttelee Jenny Slate, joka on aiemmin antanut äänensä muun muassa erikoiselle Marcel-simpukalle stop motion -tekniikalla toteutetuissa Marcel the Shell with Shoes On -lyhytelokuvissa.

Officer Clawhauser & Yax

Benjamin Clawhauser on yksi Zootropoliksen poliisilaitoksen hurmaavimpia työntekijöitä ja suuri donitsien ystävä. Tämän gepardin äänenä on Nate Torrence, jolla on takana useita sivurooleja elokuvissa ja tv-sarjoissa.

Jakkihärkä Yax on varsin huoleton Zootropoliksen asukki. Yaxin ääninäyttelijä Tommy Chongilla on Disney-hahmon esittäjäksi vähän epäilyttävät taustat, mutta mies tunnetaan hyvin aiemmista hippirooleistaan muun muassa 70’s Show -sarjassa.

Flash & Duke Weaselton

Zootropoliksen nopeinta laiskiaista, Flashia, ääninäyttelee Raymond Persi, joka työskentelee Walt Disney Animation Studiosin tarinaosastolla. Persi on tehnyt storyboard-piirroksia muun muassa Frozeniin ja Räyhä-Ralfiin sekä ohjannut aiemmin urallaan useamman Simpsonit-jakson. Mies esitti tätä laiskiaista varhaisilla testiraidoilla ja sai lopulta roolin itselleen.

Alan Tudykista on viime vuosina tullut todellinen Disney-konkari, sillä hänellä on ollut roolit jokaisessa Räyhä-Ralfin jälkeen ilmestyneessä Disney-klassikossa ja ilmeisesti putki jatkuu vähintään Moanaan asti. Pakojalalla olevan Duke Weaseltonin nimi on hauska viittaus Tudykin Frozen-rooliin Weseltonin herttuana.

Finnick, Bonnie & Stu Hopps

Aavikkokettu Finnick ei selvästikään ole sisältä yhtä pieni ja lutuinen kuin ulkopuolelta näyttää. Finnickiä ääninäyttelee entinen ammattipainija Tommy ‘Tiny’ Lister, joka on sittemmin tehnyt useita sivurooleja elokuvissa ja tv-sarjoissa.

Bonnie ja Stu ovat Judyn ja hänen 275 sisaruksensa vanhemmat. Heitä ääninäyttelevät Bonnie Hunt ja Don Lake kirjoittavat sekä näyttelevät usein yhdessä. Äitiä ääninäyttelevä Hunt on aiemmin antanut äänensä muun muassa Autojen Sallille ja Toy Story 3:n Maija-nukelle. Lake, porkkanaviljelijä Stun ääninäyttelijä, on valmistunut maineikkaasta CalArtsista ja yksi hänen viimeisimmistä rooleistaan oli elokuvassa Nuija ja tosinuija kaks.

Zootropolis saapuu Suomessa elokuvateattereihin jo 24.2.2016 eli reilu viikko ennen Yhdysvaltojen ensi-iltaa, mikä on hyvin poikkeuksellista. Mikään toinen Disney-klassikko ei ole saanut ensi-iltaa Suomessa ennen Yhdysvaltoja. Koska julkaisuun on enää nelisen kuukautta, varsinainen traileri julkaistaan varmaan ihan lähiaikoina. Sitä odotellessa kannattaa vilkuilla elokuvan teaser-traileria, josta löytyy suomenkielinen versiokin. Muokkaus: Elokuvan Suomen ensi-iltaa on siirretty, uusi ensi-ilta on 4.3. eli sama päivä kuin Yhdysvalloissa.

Minusta Zootropolis alkaa vaikuttaa melko mielenkiintoiselta ja tähän hahmojen laumaan kuuluu mitä erikoisempia eläimiä. Erityisesti odotan sitä, miltä Bellwether-lammas mahtaa kuulosta, sillä Jenny Slatella on hyvin monipuolinen ja toisinaan positiivisella tavalla ärsyttävä ääni (jos niin voi sanoa). Pidän teidät ajan tasalla, kunhan suomidubin ääninäyttelijöistä julkaistaan tietoja.

Tykästyitkö erityisesti jonkin tietyn hahmon tyyliin?

Kuvat: USAToday.com

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

10 kommenttia artikkelissa “Uutta tietoa Zootropoliksen hahmoista

 1. Voi ei. Ei ei ei ei ei….. Miten Suomeen päätyy tavalla tai toisella nyt näitä nimihirviöitä Disney elokuville?? :’D Zootropolis kuulostaa (ainakin näin aluksi) ihan hirveältä rölsssölslssösölsöslsöösöö nimeltä, hyvänen aika :D Mutta ehkä siihenkin tottuu. Ja tuon suomiteaserin “jokseenkin eläimellinen seikkailu” sloganin kohdalla hajosin pahasti. Vaikka se ei olekaan elokuvan nimessä, niin alan jo pikkuhiljaa kyllästyä kaiken maailman eri seikkailuihin. :D Olivat ne sitten eläimellisiä, hiuksia nostattavia tai huurteisia, niin liika on liikaa! :P

  Mutta elokuva itsessään kiinnostaa kovasti! Kaikki hahmot ovat suorastaan suloisia suurine silmineen (voin jo kuulla tumblrissa kaikki Tähkäpään kopio -syytökset…) ja muutenkin jotenkin ihanine ulkomuotoineen. Tykkään! Suomiteaserin ääninäyttelijä kuulosti muuten HYVIN tutulta!

  Ehkä pitäisi käydä katsomassa elokuva heti ensi-illassa tai piakkoin ensi-illan jälkeen, ihan vain nauttiakseni tästä paremmuuden tunteesta! >:D Suomi kun saa erittäin harvoin pelejä, elokuvia yms, tänne levitettäväksi ennen Yhdysvaltoja. Kamut, tarttukaa tilaisuuteen!

  1. Zootropolis kuulosti minustakin ensiksi paljon vaikeammalta sanalta kuin Zootopia, mutta nyt olen jo ehtinyt tottua siihen. Voin kyllä hyvin kuvitella, että varsinkin lapsilla on vaikeuksia sanan kanssa, eikä ole kovin positiivinen juttu, jos iso osa kohderyhmästä ei osaa sanoa elokuvan nimeä… :S Seikkailu-sanan käyttö alkaa kyllästyttää minuakin, toivottavasti tuosta sloganista ei tule elokuvan virallista alaotsikkoa tms. Huoh..

   Monen hahmon silmät ovat eittämättä melkoisen isot, mutta en valita, kivaltahan ne näyttävät. Tuossa trailerin äänessä on todellakin jotain tuttua, mutta en millään keksi kuka se olisi. Onko muilla hyviä arvauksia?

   Hahaha, hyvä suunnitelma! :D On kyllä ihan mahtavaa, että elokuva tulee noin aikaisin Suomeen, kerrankin ei tarvitse odotella.

 2. Tämä oli kyllä loistava tietoisku, tunnen eri näyttelijöitä hävettävän huonosti ja tämä antoikin vähän osviittaa keitä hahmojen rooleissa oikein on :) Zootopia näyttää kyllä aika hauskalta, saa nähdä mitä traileri tuo tullessaan…! Pakko sellaista oikaista, että Mrs. Otterton taitaa olla saukko, ainakin nimen perusteella!

  Kiinnostaa nähdä miten tuon lähes 300-henkisen Hoppsin perheen elämä oikein toimii… :D

  1. Oli aika jännä ottaa selvään keitä nämä ääninäyttelijät oikein ovat, ainakin muutama oli minulle aivan uusia tuttavuuksia. Hupsista vaan, minulta meni näköjään sanat vähän sekaisin. Hyvä kun huomautit! :)

   Haha, en tiedä, mutta voin sieluni silmin nähdä kymmenittäin kaneja pomppimassa joka puolella. :D

 3. Luulin jo ensin että muistin elokuvan nimen väärin! :D
  Zootropolis on tosiaan paljon vaikeampi nimi etenkin kaikista nuorimman yleisön suuhun. Tyhmää kyllä että tuollaisen epävirallisen seikan takia täytyy elokuvaa levittää kahdella eri nimellä. Ja nämä seikkailu-sloganit kyllä voisi myös jättää jo pois!

  Hahmot näyttävät todella hyvältä! Etenkin pormestari Lionheart on harvinaisen komea eläinhahmo ;) Myös päähenkilökaksikon design on onnistunut.

  Onneksi elokuvaa ei joudu odottamaan enää kovin kauaa!

  1. No niinpä! Toivottavasti Moanaa ei mainosteta esimerkiksi polynesialaisena seikkailuna…

   Päähahmot näyttävät minustakin tosi kivoilta ja varsinkin Judyn kasvot ovat jotenkin tosi söpöt ja isoista silmistä huolimatta kanimaiset. Ja varsinkin Aivan villit -elokuvan leijoniin verrattuna Lionheart on tyylitelty hienosti.

 4. Pakko sanoa, että onpa hemmetin typerä syy vaihtaa elokuvan nimeä! Siis mitäh, kuinka moni edes tietää tästä U2 Zootopia jutusta O_o

  Repesin vähän sitä, että laiskiaisen nimeksi on laitettu Flash ;) vähän ironiaa. Ja kyllä tuolla pariskunnalla, Bonniella ja Stulla, sitten on paljon lapsia, huhhu!

  Odotan ihan mielenkiinnolla tätä leffaa, hahmoja on suht paljon, joten vielä ei osaa niistä hirveästi sanoa tietenkään. Katsotaan leffan jälkeen kenestä tulee suosikki :)

  1. Tuo Zootopia-nimen käyttö oli melko hämärä juttu, ilmeisesti sillä nimellä keikkailee joku U2-tribuuttibändikin. Mutta ehkä Irlannissa tai Englannissa Zootopia-sana yhdistetään nimenomaan U2:een ja sanalla on siten jo entuudestaan vakiintunut merkitys, joten Disneyllä ei tainnut olla oikein muutakaan vaihtoehtoa, kuin muuttaa nimi Euroopassa. :/

   Haha, niinpä. Nimi sai ainakin minun mielenkiintoni heräämään, toivottavasti trailereilla näytetään miten hidas tai nopea tyyppi Flash oikein on!

   Erilaisia eläimiä Zootropoliassa pitäisi ainakin riittää, sivuhahmoja on varmasti muitakin kuin nämä tähän mennessä paljastetut. Mukavaa, kun ensi vuonna on tiedossa useampi mielenkiintoinen elokuva! :)

 5. Kylläpäs löysin hienon sivun! Kivaa että joku suomalainen on päättänyt kirjoitella Disney-leffoista (ja muustakin) ja vielä näin hyvin ja ammattimaisesti. :) Ihan mahtavaa!

  Tämä elokuva näyttää mielestäni tosi söpöltä. :D Hahmojen design on ihana ja olen ihan rakastunut koko elokuvaan, vaikken tiedä siitä vielä paljon mitään. Toivon että pidempi traileri tulee piakkoin. Olen jostain syystä ihan hirveän pettynyt että tuo laiskiais-hahmo onkin miespuolinen. Kuvan nähdessäni olin monta päivää ihan varma, että se oli tyttö. :D Haahaa, no mutta eipä se nyt niin vakavaa ole. Toivottavasti tästä tulee vaihteeksi taas vähän parempi Disney-animaatio, koska viime aikoina niiden taso on mielestäni laskenut turhan alas. Big Hero 6 oli kyllä ihan hauska. :3

  1. Voi, kiitos kovasti kehuistasi! Tosi mukavaa, että kommentoit ja toivottavasti viihdyt blogini parissa jatkossakin! :)

   Luulisi, että uusi traileri julkaistaan viimeistään Pixarin Kunnon dinosaurus -elokuvan edellä eli reilun parin viikon päästä. Olisi niin kiva saada lisää tietoa tästä elokuvasta. Zootropolis vaikuttaa melko erilaiselta kuin muut viime vuosien Disney-klassikot ja on mukavaa, että Disney tekee välillä vähän toisenlaisiakin elokuvia eikä vaikka vaan pelkästään prinsessatarinoita. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.